Midnight Oil - Capricornia (2002)

Australiƫ
Label: Liquid 8

1. Golden Age (3:41)
  2. Too Much Sunshine (3:47)
  3. Capricornia (3:17)
  4. Luritja Way (4:00)
  5. Tone Poem (4:51)
  6. A Crocodile Cries (1:09)
  7. Mosquito March (3:09)
  8. Been Away Too Long (3:16)
  9. Say Your Prayers *
  10. Under the Overpass (4:02)
  11. World That I See (4:08)
  12. Poets & Slaves (5:49)
  13. Kiss That Girl * (3:37)
  14. Pub with No Beer * (4:00)

avatar van dynamo d
Prima laatste album van Midnight Oil. Ik heb deze indertijd in dts-format gekocht. Prachtig geluid met de nummers Tone Poem en Say Your Prayers als hoogtepunten van Capricornia.

avatar van rkdev
Geweldig album van de Oils met geen enkel zwak nummer erop. Uitschieters voor mij zijn opener Golden Age (had op mijn favoriete album Earth and Sun and Moon kunnen staan), Too much sunshine (beetje R.E.M.), het titelnummer, Luritja Way, Tone Poem, Mosquito March en Been Away too Long.... tja, eigenlijk bijna alles dus . De laatste 3 nummers zijn wel de minste van de 11. Het nummer Under the Overpass bevalt me het minst.

Het leek lang het laatste wapenfeit te zijn van de band. Maar na een reünietour in 2017 kwam daar vorig jaar toch een nieuw minialbum ‘The Makarrata Project’.

uitstekende (voorlopige) zwanenzang van Midnight Oil. Staat geen slecht nummer op. uitschieters zijn: Golden Age, Luritja Way en Tone Poem, maar de overige nummers doen eigenlijk niet onder voor deze drie. toch knap dat de band het hoge niveau elke keer weet vast te houden bij ieder nieuw album. Dat is niet veel bands gegeven. Na dit album begon het lange wachten......

avatar van likeahurricane
Live in Utrecht