Woody Guthrie - Ballads of Sacco and Vanzetti (1960)

Wereld
Label: Smithsonian Folkways

1. The Flood and the Storm (3:39)
  2. Two Good Men (3:47)
  3. I Just Want to Sing Your Name (2:39)
  4. Red Wine (3:57)
  5. Suassos Lane (3:30)
  6. You Souls of Boston (4:14)
  7. Old Judge Thayer (4:16)
  8. Vanzetti's Rock (3:30)
  9. Vanzetti's Letter (7:50)
  10. Root Hog and Die (3:40)
  11. We Welcome to Heaven (3:48)
  12. Sacco's Letter to His Son (3:21)
Harald
De beste soundtrack voor een van de beste film aller tijden

Bob Dylan heeft deze plaat zeker 1000 keer beluisterd

Harald
Ik heb deze twee platen nu bij mij op de tafel liggen. Original soundtrack van Sacco & Vanzett is van Joan Baez. De lyrics dus. Muziek is van Ennio Morricone. Die Woody Guthrie plaat is een plaat waar Woody de thematiek over Sacco en Vanzetti musikalisch en lyrisch verwerkt.

Alle twee platen zijn echt de moete waard!

Ik heb deze film begin de jaaren 70 gezien en sta nog stets onder de indruk van deze. .

Waargebeurd verhaal over twee Italiaanse emigranten die in 1921 terecht stonden voor de moord op twee bewakers tijdens een overval in Boston. De rechtszaak was destijds zeer controversieel, omdat door sommigen beweerd werd dat het feit dat de twee anarchisten waren zwaarder zou wegen dan het eigenlijke bewijs.Waargebeurd verhaal over twee Italiaanse emigranten die in 1921 terecht stonden voor de moord op twee bewakers tijdens een overval in Boston. De rechtszaak was destijds zeer controversieel, omdat door sommigen beweerd werd dat het feit dat de twee anarchisten waren zwaarder zou wegen dan het eigenlijke bewijs.