Thunderdome X (1995)

Alternatieve titel: Sucking for Blood

Dance
Label: Arcade

1. Technohead - The Number One Contender (4:17)
  2. Duo Pennotti - Addicted 2 Raves [Buzz Fuzz Mix] (4:09)
  3. Evil Maniax - Psychopath (4:15)
  4. Scott Brown - Dum Dooby Dum (3:55)
  5. General Noise - Pump This Groove (4:04)
  6. Discofrisco & DJ Inferno - Happy Verbs (4:23)
  7. The Prophet en DJ Delirium - Keep Your Body Pumpin' (4:00)
  8. Jeremy - Go with the Flow [Original Mix] (4:19)
  9. DJ Weirdo en DJ Delirium - Open Your Eyez!!! (3:55)
  10. Baba Nation - Jesus Words (4:05)
  11. DJ Alex - Say What? (4:06)
  12. 3 Steps Ahead - So Much Trouble (4:03)
  13. Too Small - Kick a Hole (4:13)
  14. DJ Buzz Fuzz - Summertime (Allright Y'all) (3:38)
  15. James Daltan - About Sex (4:02)
  16. DJ Buby, DJ Giangy en DJ Max - Musica Neurotica (3:43)
  17. DJ Ricci & MC Hair - Sgam Sgam (200% Acidferious) (3:40)
  18. Public Domain - So Get Up [Jeremy Mix] (3:42)
  19. Thunderdome 9 The Megamix (4:36)
  20. Knightvision - Who Is It? (4:10)
  21. DJ Groovy - Shake It [Stunned Guys Mix] (4:05)
  22. The Prophet - House Time! (4:09)
  23. DJ Sim - Time to Hit the Record (4:05)
  24. The Beatsquad - Roll the Drum (3:53)
  25. Nice Guys - Pump It Up (3:35)
  26. Omar Santana - Oh Oh Boy (4:12)
  27. Tim B - Stick Up [Chicomen Rmx] (4:04)
  28. DJ E-Rick & Tactic - Bring the Noise
  29. Marc Smith - Pump Up the Noise (4:17)
  30. Scott Brown en DJ Rab S - Now Is the Time (4:02)
  31. Tony Salmonelli - Once Again (4:01)
  32. Lords Of The Underworld - Girls Give Head (4:29)
  33. Tellurian - Squash the Floor (3:07)
  34. DJ Davie Forbes - Apocalypse Now (4:15)
  35. Critical Mass - Can't Stop (3:57)
  36. Public Domain - I Know It (4:37)
  37. DJ Waxweazle en Guitar Rob - Our Nightmare (4:45)
  38. The Controllers - In Control, in Effect (3:53)
avatar van Onderhond
Stond er blijkbaar nog niet op, bij deze is dit onrecht ook weer uit de wereld geholpen. Verzamelaar die ik niet kan loskoppelen van editie 9. Ergens in mijn geheugen horen die samen, ook het type muziek is best gelijkend.

CD1 begint in ieder geval met een knaller. "The Number One Contender" is zo'n lekkere zware, zompige track. Grijpt qua samples wat terug naar de eerste Thunderdome, qua opbouw past het beter in de releases uit die tijd. "Addicted 2 Raves" is aardig, lollig trackje, grappige melodietjes maar een beetje aan de simpele kant. "Psychopath" is terug wat beter. Dit keer wel leuke gitaar- en andere sampletjes. Beukt goed door, vooral als die scream in het nummer gegooid wordt. "Dum Dooby Dum" is weer cool Scott Brown gedoe. Wat mellower dan z'n oudere tracks, maar leuke basses en een goed ritme. En ook bij "Pump This Groove" hetzelfde liedje. Lollige melodietjes, geinige bassjes, allemaal wat simpel maar toch leuk. "Happy Verbs" is de eerste track die ik echt wat minder vind. "Keep Your Body Pumpin'" is ook niet super, maar wordt gered door leuke voice samples en dat twirly waveje. Ook "Go With The Flow" is matig, "Open Your Eyez !!!" maakt het weer wat leuker. Cute voice sampletjes. En ook "Jezus Words" en "Say What?" zijn twee coole tracks. Simpel maar effectief. Wordt allemaal nog wat beter met "So Much Trouble", vroeger helemaal weg van deze track. Vooral die "psioew" (kuch) sample rocked. Over "Kick A Hole" niet veel nieuws te vertellen, met "Summertime" wordt het weer iets saaier. Geen fan van dat pianotje. En ook "About Sex" en "Musica Neurotica" zijn geen favorieten van mij. Klinken wat beteuterd. "Sgam Sgam" is iets harder, wat dat dan ook mogen voorstellen hier. Track die me vooral bijblijft door die vette gedistorte voice sample. "So Get Up" speelt met een nog bekendere sample, geweldig ding, track is verder ook aardig. En als laatste de immer leuke mix van Thunderdome 9. Kort samengevat. Weinig echte uitschieters, maar ook weing dipjes te ontdekken. Leuke en lollige hardcore, simpel maar effectief.

CD 2 opent met een van de betere Knightvision tracks. Lekker bonkend nummer, typisch Ruffneck gedoe. "Shake It" is wat minder leuk. Klinkt nogal flauw, "House Time!" is daarentegen wel een goed klassiekertje. Geweldige sample, code red toeter en wat verder een geweldig (simpel) melodietje. En ook "Time To Hit The Record" blijft best fantastisch. Hypersnelle voicesamples uiteraard. Beukt allemaal zeer lekker door. "Roll The Drum" is weer wat minder, flauwe melodie, "Pump It Up" weer een stukje beter. Enkele echt goeie tracks komen er dan weer aan, met allereerst "Oh Oh Boy". Eén van de betere Santana tracks, bonkt geweldig, zeer coole melodie en leuk "Blood Of..." sampletje. En ook "Stick Up" kan mij enorm bekoren. Te hard om op een HH verzamelaar thuis te horen, maar dat melodietje zou er zeker niet misstaan. Hou wel van deze HH/Hardcore mix. En ook "Bring The Noise" is zo'n leuk, naïef bonkertje, "Pump Up The Noize" zelfs nog een stuk beter. Beste track op dit album is echter "Now Is The Time". Zelfde concept als de vorige vier, gewoon het best uitgewerkt. Track die ik regelmatig nog eens gewoon voorbij laat vliegen. "Once Again" is weer een kleine tegenvaller. Leuke voice sample, maar dit soort Buzz Fuzz materiaal boeit mij totaal niet, en ook "Girls Give Head" is maar een makke track. "Apocalypse Now" en "Can't Stop" zijn iets te matig, "I Know It" wel iets sfeervoller. "Our Nightmare" klooit wat met oude retrodingen, best leuke track, jammer genoeg is de afsluiter van CD2 een vreselijke ruktrack.

Maar ach, weinig slechte tracks, veel leuke nummers en zelfs enkele uitschieters. Zeer aardige Thunderdome release, die terug uit het dal van vorige edities kruipt. 3.5*

Indertijd gekocht, lang in m'n kast weg gelegd, maar ben hem sinds een paar maanden weer beginnen op te zetten (na Venetian Snares op Dour te hebben gezien en diens set deed me terug aan mijn jeugd denken). Nu begrijp ik terug waarom ik dit zo steengoed vond. Veel afwisseling, leuke overpitchte stemmen, coole samples, lekkere synths (af en toe zelfs een gitaar sample), soms hard, soms donker, soms 'happy', soms zelfs melodieus, maar absoluut geen hersenloze 'boenk' muziek (soms wel, maar niet de hele tijd).

Onderhond (of iemand anders), zou je de nummers eens willen doorsturen die op de megamix thunderdome 9 staan (nummer 19 van cd1)? Er staan daar namelijk enkele lekkere nummers op

Merci

*** 1/2

aardige cd met een paar vette traxx

avatar van Hardcoremaster
Lekkere Thunderdome is deze, lekker genieten is dan ook gegarandeerd. Onderhond schreef dat 9 & 10 niet los te koppelen valt, daar ben ik het helemaal mee eens..maar ikzelf voeg daar nog deel 11 aan toe. Als je die drie achter elkaar luisterd heb je gelijk voor een halve dag lekker luisterplezier!...want deel 12 vond ik dan weer minder waarna het lekker doorkabbelde in de serie.
deze is goud waard 4,5*!!

NocturnalTerror
Apocalypse Now is toch nog is zo'n vette track voor in één of andere megahall tijdens een event ofzo te draaien ! Zeker als die geweldige melodie erin komt zo rond de helft van de track !

avatar van FunkStarr
Zeer degelijke Thunderdome, met enkele erg lekkere klassiekers. Apocalypse Now en Can't Stop zijn de favorieten, maar ook Bring the Noise is erg lekker. Nog steeds na al die jaren de tand des tijd doorstaan.