Motörhead - The Wörld Is Yours (2010)

Metal / Rock
Label: EMI

1. Born to Lose (4:01)
  2. I Know How to Die (3:20)
  3. Get Back in Line (3:35)
  4. Devils in My Head (4:21)
  5. Rock 'N' Roll Music (4:25)
  6. Waiting for the Snake (3:42)
  7. Brotherhood of Man (5:15)
  8. Outlaw (3:31)
  9. I Know What You Need (2:58)
  10. Bye Bye Bitch Bye Bye (4:04)
Ozric Spacefolk
Ik weet niet wat pindakazen is.

Maar ik vind niet echt dat Motorhead zichzelf herhaalt, ze borduren voort op het zelfde thema.

Ze hebben wel eens ge-experimenteerd, maar dat wer ze niet in dank afgenomen.

Als je als liefhebber vaak naar Motorhead luistert, kan je toch echt alle songs van elkaar onderscheiden.

Als niet-liefhebber of kenner lijken nummers inderdaad, vn een band of genre, nogal snel op elkaar.... Zo vind ik alles van Tiesto op elkaar lijken, of Rammstein, of Tool, of Eminem etc. etc.

Onzin vind ik.

Met name Motorhead, AC/DC en ZZ-Top zijn juist bands die niet veel variatie in hun nummers en sound hebben.

Daar staan ze ook om bekend en is zelfs hun sterke kant.

Van 1 kant mooi dat op safe, want je weet wat je krijgt, maar voor mij op den duur ook behoorlijk saai, zodat ik op den duur bij dat soort bands ook afhaak.

16 org albums van Motorhead is dan ook al behoorlijk veel denk ik. Ik ben er daarom ook erg blij mee, maar vind het ook mooi genoeg zo.

Als ze met nog iets bijzonders komen zoals b.v Ace Of Spades, Another Perfect Day, Bastards, Overnight Sensation, We Are Motorhead of Inferno(wat niet echt mijn plaat is, maar door het afwijkende wel weer bijzonder) pas dan ga ik mij wel weer wagen aan een originele Motorhead aankoop.

Want wees nou eerlijk sinds Inferno hebben ze niet veel bijzonders op de markt gebracht. Ze stonden de laatste jaren vooral bekend om een goed album af te wisselen met een minder album. Maar sinds Inferno hebben ze nu 3 mindere albums op rij afgeleverd. Ik heb een aantal van de nummers op dit album beluisterd, maar vind het niet zo schokkend om een aankoop te gaan overwegen.

Ik heb stukken betere albums van hun in de kast staan die ik vele malen eerder op zou zetten dan 1 van de laatste 3 albums van Motorhead.

Ozric Spacefolk
Dat vind ik dan weer onzin...
Staan ze onbekend?!? Wie zegt?!? Om en om een goed en een slechte plaat?!?

Ik vind dat ze vanaf Bastards t/m Snake Bit love klasse platen hebben afgeleverd.
We Are Motorhead was de eerste sinds tijden die ik niet echt trok...

Daarna waren, wat mij betreft, Hammered, Inferno en Kiss of Death, weer superb.

Motorizer, die deed me dan weer niet zo veel..

Dus vanaf de jaren negentig (1916 en March or Die vind ik wisselvallig), hebben ze maar 2 platen gemaakt, die ik vond tegenvallen, tegenover 8 zeer sterke platen.
Dat is wat ik er van vind... Dat om-en-om verhaal van jou is me onbekend...

Nochtans, beveel ik je deze plaat echt aan, en zou ik je ook durven aan te bevelen de platen, die je dan zo veel minder goed vindt, nog eens aandachtig te beluisteren...

Ach ja man zaadje.

Ik wil je wel je zin geven, maar vind dat je geen gelijk hebt.

En We Are Motorhead was de eerste sinds tijden die je niet trok?

Man dat was sinds t.o.v Snake Bite Love echt een klasse album.

Vanaf het topalbum 1916 wat top is, heb je March Or Die die flop is.

Daarna Bastards die top is, daarna Sacrifice flop.

Overnight Sensation top, en dan Snake Bite Love flop.

We Are Motorhead top, dan Hammered Flop.

Dan Inferno Top, dan Kiss Of Death flop.

Al moet ik zeggen dat de flop albums iets minder zijn dan de top albums. Maar met flop geef ik mijn mening iets meer kracht bij.

Maar zo zieikut nouweenmaal wat Motorhead betreft Michiel.

Ozric Spacefolk schreef:

Voortborduren op hetzelfde thema is naar mijn idee gewoon gebrek aan inspiratie, of platter gezegd gewoon luiheid. Voortborduren op hetzelfde thema is in wezen gewoon een herhaling, je geeft mijn mening hier gewoon ongemerkt kracht bij.

Ozric Spacefolk
Tja ach en zo, let's agree to disagree...

Motorhead heeft mij nog nooit teleurgesteld in ieder geval door te experimenteren met rapmetal, industrial of gothic...

Lijkt me zwaarder en teleurstellender om fan te zijn van Danzig, Paradise Lost of Machine Head etc...

(wat bedoel je met man zaadje?!?)

avatar van Edwynn
Motörhead heeft vanwege de stortvloed aan albums misschien wel wat aan impact ingeboet, maar het is imo wat te kort door de bocht om te stellen dat ze zichzelf herhalen.

Motörhead heeft een heel herkenbare stijl en geluid. Maar daarbinnen is toch wel degelijk ruimte voor variatie. Ik noem uit de losse pols even wat nummers als archetypische heavy metal in Ace Of Spades, rechttoe rechtaan rock in Stay Clean, pure blues in One Track Mind, bijna thrash in Burner en Sacrifice of de sociaal-kritische ballade Don't Let Daddy Kiss . Allemaal heel herkenbaar Motörhead, je haalt het er zo uit, maar ook allemaal heel verschillend.

Wat de albums onderscheidt is het feit dat de één wat meer gedreven klinkt dan de ander vind ik. Inferno barstte van de energie, Hammered had het iets minder.

Dat gezegd hebbende, realiseer ik me dat ik The World Is Yours nog niet gehoord heb. Waarvoor ik mij nu schaam...
Ik ben overigens ook zeer benieuwd naar de Lemmy film.

avatar van ricardo
Natuurlijk hebben ze in hun genre variatie. Tot en met het album Rock & Roll hadden ze een beetje een punk/hardrock achtig geluid. En daarbinnen hadden ze met het album Another Perfect Day, wat weer voor een mooie variatie zorgt vanwege het melodieuze gitaar geluid van Brian Robertson. Vanaf het album 1916 werd het meer punk/metal in mijn ogen, met het sublieme Bastards als onbetwist hoogtepunt. En ze zaten met Inferno zelfs tegen thrash metal aan. Daarna was het echter een beetje over, en keerden ze een beetje terug naar het punk/metal achtige geluid. En daar hebben ze albums zat van gemaakt die ik eerder zal opzetten omdat ze gewoon lekkerder wegluisteren dan de laatste 3.

Ik hoop wel dat ze nog even doorgaan en nog een laatste klapper gaan maken, want hun laatste 3 albums vind ik nou niet erg spectaculair.

mij hebben ze nog nooit teleurgesteld, reeds 25 jaar fan van ze ik ben nu 37 en zoals in mijn vorig bericht ik vind ze ouder worden als goede wijn, steeds beter en beter en ja als je the world is yours nog niet gedraaid hebt shame on you, MOTORHEAD FOREVER !!!!!!

avatar van Guinness1980
Dit kunstje hebben ze al 20 keer eerder geflikt maar wat is dit een goed album!
Lekker om te luisteren na een zware dag.

avatar van mr.white
Er bestaat geen slechte muziek, er is muziek die je waardeert en muziek die je niet of minder waardeert. Persoonlijk ben ik Motorhead fan sinds de jaren tachtig. Ik weet nog mijn eerste show op twaalfjarige leeftijd in Leiden 1982, geweldig. The world of yours is een lekker old school Motorhead album dat ik goed kan waarderen. Ik ben er weer klaar voor, 29 oktober in Zwolle!

avatar van Honkie
'This song is titled 'The World is Yours'. Actually it's not. It's just been sold by the bank.'
Aldus mister Kilmister, 29-10-2011 te Zwolle.
LOL.

avatar van lynyrd
Het is gewoon Motörhead en dat is het...hard humor en rock 'n' roll live is dit altijd super...
Maar als ik een uurtje naar Motörhead heb geluisterd dan weet ik het wel...

avatar van T8T
T8T
Eigenlijk mag er niet over gediscusieerd worden want laten we eerlijk zijn, Motörhead is een begrip.
Maar als fan kan ik dit wel zeggen, hoop ik?

The World is Yours is in mijn ogen (als ik die heb) een ras echte Motör plaat.
Mijn favoriet uit deze langspeler is het overdonderende Brotherhood of men.

Wel grappig is de discussie dat de platen allemaal op elkaar lijken. Ik zag het al iemand zeggen dat je daarvoor meer moet luisteren om verschillen te kunnen horen. Voor die de elektrische gitaar aanbid en een Marshal versterker een warm hart toedraagd kan met The world is yours goed uit de voeten.

avatar van Kondoro0614
Een beter album dan de vorige, zeker eentje waarbij ik zeg dat er 'lekkere' nummers tussen staan. Het album is iets harder dan de vorige naar mijn mening maar, over het algemeen zijn de nummers toch wel weer standaard, en gelukkig valt het allemaal nog niet in een eentonigheid want dat was het niet uit te staan.

Met nummers als 'Outlaw' was ik toch wel weer even verrast wat Motörhead (Lemmy en co.) naar buiten heeft gebracht, ook nummers als 'Bye Bye Bitch Bye Bye' en 'Rock 'N Roll Music' waren stiekem toch nog wel geinig. Voor de rest vond ik 'Born to Lose' nog wel een uitschieter en valt het album voor de rest best mee.

Sounds best standaard, met een minder grauwe stem van Lemmy als 'vroeger'. Het eerste album in de '10 jaren weet me toch wel redelijk te vermaken maar, echt super goed werd het nergens en voelde het album alsnog best weer standaard aan.

Voorlopige tussenstand:
18. Hammered
19. Snake Bite Love
20. March ör Die

avatar van Lau1986
Dit is gewoon een lekker album van Motörhead, heel bijzonder misschien niet, maar het luistert lekker weg en je rockt weer behoorlijk. Lekker album.