Evan Parker - Scenes in the House of Music (2010)

1 stem

3. Scene 3 (12:21)
  4. Scene 4 (13:48)
  5. Scene 5 (13:33)
thejazzscène
Tip van IkDoeMoeilijk. De cover lijkt een vlak maar het is eigenlijk een perspectief van het Casa De Musica in Porto (van Rem Koolhaas, maar geabstraheerd natuurlijk) waar dit concert is opgenomen.

De muziek: nogal willekeurig. Ik heb het vooral moeilijk met de ritmesectie. Meer bepaald met Paul Lytton. Het is een oude knar uit de jazz die vaak met Parker samenspeelt. En daar vind ik hem ook niet echt fantastisch. Hij maakt vaak gebruik van zijn crashbekkens waardoor zijn percussie iets te verfijnd en abstract overkomt (voor mij althans). Ik wordt er absoluut niet warm van. Ook Parker doet me niet zoveel. Dan heb ik bijvoorbeeld meer ontzag voor het spel van Evans die wat onder Parker fladdert.
In ieder geval, zoals vele Evan Parker platen, geen muziek die zich snel prijsgeeft. Binnenkort nog maar eens proberen.

pretfrit
Ik ben een Parker liefhebber. dit album eenmaal gehoord en moet zeggen dat het niet echt aansloeg. Later nog maar eens proberen