Superior - Behind (1996)

8. Tainted Silence
  9. Total Void
  10. Until the End
avatar van BlauweVla
Prachtig album dat te snel vergeleken is met het werk van Dream Theater. Maar het heeft nog meer weg van landgenoten Vanden Plas

The Truth Ain't Kind
Furieuze opener, zet de toon voor het album heel goed

Why
Een lange track over waarom de wereld is zoals het is. De piano vind ik zeer gedurfd zo op deze manier, eerst als ballad maar later ook snel! Maar het werkt wel

Dial 911
Over reality TV, vol boosheid en cynisme

Tomorrow's Eve
Een power ballad, misschien het minst aparte nummer van de CD, maar O zo mooi

Hades
Lekkere rocker beetje in de stijl van de opener, net als...

Escape from Reality
...een nummer over computers

Dreamtime
Akoestisch stuk dat wat te hard op de CD staan naar mijn smaak. Zeer mooi nummer met palmfluit (uit een kastje?)

Tainted Silence
Heeft een mooi pakkend refrein met de hoogste zang. Was lange tijd met favoriet

Total Void
Mooi opening dat vet overgaat in gitaar. Veel toetsen ook dat bijdraagt aan een dreigende sfeer

Until the End
Mooi liefdesballade, niet vaak zo goed gedaan voor een band in dit genre

Met de goede zang had ik vaak het idee dat om de zanger van een hele onbekende act ging, genaamd Balanx, maar die band zat in een iets andere muzikale hoek (hi-tech rock, new wave achtig). Maar twee druppeltjes water, die Theo Hart en Superior's Michael Tangermann

Ik vind "Behind" een mooie plaat, met een redelijk zwaar geluid en veel toetsen waardoor het aardig bombastische is op z'n tijd. Jammer genoeg heeft de band mij hierna nooit meer zo kunnen raken.

avatar van Guinness1980
Ben momenteel dit album weer aan het luisteren. Wat kan ik hier op zijn tijd toch van genieten!

Why, Hades en Escape from Reality zijn mijn favoriete tracks van dit album.