Peau is de arriestennaam van Perrine Faillet , een zangeres uit Grenoble. Dit is haar eerste plaat, nadat ze wel met de vrouwen band Crise Carmen heeft gespeeld.
Het is een verrassende plaat. Als je de hoes bekijkt denk je aan het zoveelste zuchtzangeresje uit Frankrijk, maar dit is toch anders. Mijn cd heeft als label 'chant de monde' en dat is een kwaliteitslabel met verrassende, vaak wereldmuziek. Dat is dit nu ook weer niet, maar het is wel een vermenging van allerlei stijlen. De nummers zijn zowel in het Engels en Frans, de teksten zijn soms zeer persoonlijk en ook best gewaagd. Alles is geschreven door Perrine Faillet zelf, een prestatie op zich. Bij de teksten worden Bashung en Gainsbourg genoemd als referentiekader, dat is niet mis. De muziek heeft alles in zich, soms wat singer-song achtig, dan lijkt het soms wel op een plaat van een zuchtmeisje, maar dan weer wat pop achtig, electro invloeden, trip hop, rock, avant garde. Peau noemt Björk als één van haar voorbeelden, ook een zangeres die niet te vangen was in één hokje en bewust het experiment opzocht. Zo expressief is het niet bij Peau, maar het is wel een mooie plaat geworden met veel verrassingen. In Frankrijk werd de plaat goed ontvangen en na drie jaar kwam er een vervolg (staat nog niet op de site). Mooi, gevoelig, soms wat experimenteel, op zijn tijd ruig, alles samengebald in deze verrassende plaat. Laat je meevoeren in de heel speciale wereld van Peau.