Dirty Laundry (2004)

21. James Brown - Your Cheating Heart
  22. Willie Hobbs - Till I Get It Right
  23. Curtis Mayfield - Dirty Laundry
  24. Solomon Burke - I Can't Stop Loving You
Country was de muziek van de arme blanke mensen in het zuiden. De soul artiesten coverden flink wat van die country songs op hun eigen - soms heel verrassende - wijze. Dit werd gedaan van onbekende artiesten tot grootheden als Candi Station, Etta James, Bobby Womack, Solomon Burke, James Brown & Curtis Mayfield.

Op deze goede verzamelaar vind je meestal geslaagde uitvoeringen van aardige tot (erg) goede nummers. Mijn favorieten staan vooral aan het begin: Ella Washington met He Called Me Baby, Bobby Powell met Your Cheating Heart, Arthur Alexander's Love's Were Life Begins, het geweldige What Condition My Condition Is In van Bettye Lavette en Etta James met Almost Persuaded. Echt geinig is Fairy Tale van The Pointer Sisters. Leuk.

avatar van heartofsoul
Prima album omdat er zo goed als geen teleurstellingen te beluisteren zijn. Hybride muziek tussen soul en country in. Ik kom hier, als uitgesproken liefhebber van beide genres, heel goed aan mijn trekken. She's My Rock van Stoney Edwards kun je volgens mij gewoon in een programma met countrymuziek draaien, maar voor de rest is het voornamelijk soul met een country-twist.
Ik hoor overigens bij iedere luisterbeurt wel weer een ander nummer dat eruit springt. Bijvoorbeeld Bettye Lavette met What Condition My Condition Is In, dat misschien wel het hoogtepunt is, maar ook bijvoorbeeld Jet Black Daddy Lily White Mama van Andre Williams of Snap Your Fingers door Bobby Jonz vind ik heel goed. Geen zeperds dus, maar 73 minuten echt luisterplezier.