Cryptic Slaughter - Convicted (1986)

Label: Metal Blade

6. Rest in Pain (3:04)
  7. Nuclear Future (4:16)
  8. State Control (1:48)
  9. Hypocrite (3:02)
  10. War to the Knife (1:54)
  11. Nation of Hate (1:24)
  12. Black and White (2:07)
  13. Reich of Torture (2:56)
  14. Convicted (1:33)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Veertien nummers in 31 minuten van dit Amerikaans cross-over gezelschap: vettig rommelig met een zanger die soms niet meekan, een drummer die soms een maatje te snel speelt, heerlijk old school productie die een ander rommelig zou noemen.
Waar wij van Iron Maiden, Judas Priest en andere metalgoden hielden, gingen andere vrienden uit hun dak van DRI, Suicidal Tendencies en Cryptic Slaughter. Wij waren niet meer "in". Dat waren de veranderende tijden: stagediven, moshen en de kniebroeken.

avatar van exodus
Hahaha...gaaf stukje wat je geschreven hebt Sir Spamalot. Dit debuut van die herrie makers van Cryptic Slaughter stamt uit de tijd dat Thrash, Hardcore etc. ongelooflijk populair was onder een hele generatie nieuwe Metalfans, of beter: Thrashers! Want zo werden en worden Metalheads genoemd die van het harde werk hielden in de goddelijke jaren 80. Ikzelf was en ben zo'n Thrasher! Cryptic Slaughter was Thrash vermengd met Hardcorepunk, noem het Crossover. Lekker vuile rauwe herrie op deze plaat en zijn opvolger met vooral een nostalgische waarde! ! ! Ik mag dan een doorgeslagen zeer groot Thrashfan zijn....al 24 jaarjes van mijn wilde leventje, maar Cryptic Slaughter behoort gewoon simpelweg niet bij de besten van toen, misschien wel tot de hardsten van toen. Maar Thrash, Crossover en Hardcorebands van toen zoals bijv. Slayer, Nuclear Assault, S.O.D, D.R.I., Agnostic.....etc. waren veel, en veel beter! ! ! Cryptic Slaughter was en is leuk...meer niet denk ik. Trouwens in dat jaar dat deze herrie-lp verscheen kwamen voor de Headbanger/Thrasher VEEL betere platen, ware klassiekers uit! Master of Puppets, Reign in Blood, Darkness Descends, Pleasure to Kill etc. etc. etc. en wat dacht je van Ome Lemmy met zijn Motörhead die dat jaar de fantastische Orgasmtron-lp uitbracht!

avatar van Thin Air!
Grappig om weer eens te gaan luisteren (voor 10 minuten dan...)