Edwin - Another Spin Around the Sun (1999)

Canada
Label: Epic

1. Theories (4:39)
  2. Trippin' (3:25)
  3. Hang Ten (3:36)
  4. And You (4:03)
  5. Screaming Kings (4:25)
  6. Sotgun (2:42)
  7. Alive (6:14)
  8. Rush (4:23)
  9. Amazing (4:12)
  10. Take Me Anywhere (4:33)
  11. Better Than This (5:09)
  12. Another Drink (2:37)
avatar van milesdavisjr
Another Spin Around the Sun vormt het eerste wapenfeit van zanger Edwin Ghazal, in de periode daarvoor zanger van I Mother Earth.
Het debuut van deze band; Dig uit 1993 alweer, vormde een spannende plaat. De wijze waarop de heren alternatieve rock vermengden met percussie, orgelpartijen, tegendraadse ritmes en avontuurlijke arrangementen smaakt mij tot de dag van vandaag nog steeds erg smaakvol.
Na het 2e album van de heren; Scenery and Fish trok Edwin het solopad op.
Another Spin Around the Sun vormt hiervan het eerste bewijs.
Wat direct opvalt; de beste man trekt het avontuurlijke karakter van zijn voormalige band niet door, sterker nog; in plaats van de muzikale grenzen op te rekken, lijkt hij de songs te willen voorzien van een popachtig kader en moet het materiaal vooral 'pakkend' klinken.
Alternatieve rock, met af en toe een hippe beat of sample en altijd voorzien van een pakkend refrein.
Is dit dezelfde artiest die wist te verrassen met 2 extreem gevarieerde platen met een rijke kleurschakering aan klanken?
Wellicht zal het uitblijven van groot commercieel succes aan deze plaat ten grondslag hebben gelegen, maar om nu te zeggen dat dit een wereldplaat is, nee zeker niet.
Vervelend is het album ook niet, kies je er echter voor om deze schijf niet te beluisteren zal je niet veel gemist hebben.