Ilanois - Chase the Sundown with Me (2011)

Label: [PIAS]

1. Chase the Sundown with Me
  2. Withoutangelsonourside
  3. Starin' into Mine
  4. In Your Eyes
  5. In This Sea on This Stone
  6. Knowing
  7. So Don't Tell Me You Know
  8. 1000 Keys
  9. Beautiful
  10. Fireflies
avatar van Sunderland
Ilanois ken ik sinds ik enkele weken geleden het nummer Chase the Sundown with Me heb gehoord. Dit beviel mij zo goed dat ik het eerste album van hen ben gaan beluisteren. En ook deze klonk erg goed en veelbelovend voor dit tweede album.

Zie hier het nieuwe album met wat een prachtige hoes!

avatar van battersea
Deze week na hun optreden bij Giel even gaan ontdekken op Luisterpaal. Een hele aangename frisse plaat die het midden houdt tussen soms Saybia, soms Starsailor, soms Snow Patrol, maar desondanks gewoon heel Ilanois. Niet overdreven vernieuwend maar wel erg strak en mooi geproduceerd (overigens allemaal op eigen kosten). Goeie plaat, verbazend weinig reacties nog voor deze friese boys.

Milestones
Aardig album met een knallende opener en op het eerste gehoor veel leuke en toegankelijke popliedjes. Prima zanger ook, goeie strot. Maar al snel begint het toch allemaal wat vlak te klinken, tikkie saai en voorspelbaar ook. Toch, een band met potentie.