Fertile Reality - Wax and Wane (2010)

1 stem

Label: Biem Ra

1. Supermonkey (3:20)
  2. Freerange (2:56)
  3. Benedictus (3:21)
  4. Donau (3:25)
  5. The Longfield Battle (5:36)
  6. Read and Learn (3:04)
  7. Aftershock (3:15)
  8. Nocturnal (3:21)
  9. Day of the Dragon (5:13)
  10. Shifting Sands (2:16)
avatar van reptile71
Waar de mannen van Fertile Reality op vorige albums vnl. alles zelf deden hebben ze hier gebruik gemaakt van een goede producer, professionele studio en het geheel laten masteren door de figuur die dat ook doet voor The Gathering. Is dat te horen? Wat mij betreft heel goed als ik luister naar de 5 tracks van dit album die momenteel te beluisteren zijn op hun MySpace. Hoewel dat natuurlijk geen cd-kwaliteit is is het verschil al te horen aan hoe het is afgemixt en het geluid klinkt frisser dan vorige albums.
Ik ken nog niet het hele album maar ben er nu al van overtuigd dat dit er een is die liefhebbers van nu wave, post-punk en hoe het allemaal niet mag heten in die richting niet mogen missen!

Day of the Dragon is echt SUPERVET!!

avatar van matthijs
Heb deze gewonnen op musicmeterprijsvraag

Ik volg de band al vanaf hun begin (1995). Naar mijn smaak ondanks de professionele studio niet zo lekker geproduceerd, lijkt wel allemaal mono gemixed wat vooral bij de drums jammer is (bekkens bijna niet te horen).

Maar belangrijker: meerdere mooie en pakkende songs!

avatar van matthijs
Net weer eens geluisterd, half puntje erbij vanwege goede melodieen. De productie vind ik ook nu niet meer zo slecht klinken als bij mn vorige bericht.

avatar van matthijs
En nog een halfje erbij, hup! Groeiplaat!