Smith Westerns - Dye It Blonde (2011)

Label: Fat Possum

1. Weekend (3:20)
  2. Still New (4:10)
  3. Imagine Pt. 3 (3:31)
  4. All Die Young (3:44)
  5. Fallen in Love (2:27)
  6. End of the Night (3:24)
  7. Only One (3:21)
  8. Smile (4:08)
  9. Dance Away (2:44)
  10. Dye the World (4:10)
avatar van OmeWillem
Ik kijk erg uit naar deze plaat. Het debuut van vorig jaar heb ik vaak geluisterd en het wordt wel tijd voor een nieuwe. Weekend is al te vinden op het web overigens.

Leuk plaatje waar ik nog wel vaker naar ga luisteren

avatar van OmeWillem
Na een weekje te hebben geluisterd, kan ik zeggen dat het echt een heel goede opvolger is van het debuut uit 2009. Met Weekend en (vooral) All Die Young bevat dit album al twee geweldige zomernummers, nu nog goed weer.

All die young heeft volgens mij de intro van Fix you van coldplay geleend

avatar van OmeWillem
Een orgelsynth is volgens mij de enige overeenkomst tussen de twee nummers en daarmee zijn talloze intro's gevuld.

zeker maar die klinken niet allemaal hetzelfde

avatar van The Eraser
Omhoog met dat gemiddelde, ooh wat klinkt deze plaat lekker fuzzy gitaren en heerlijke melodiën

Pitchfork alert!

twnmrs
Wat een hipperdiehipsterfilm is weekend zeg!

avatar van sydbarrett
hahahah idd, maar ik vind t wel een mooie sfeervolle clip... Had graag dat veel speelfilms ook in zo'n stijl zouden werken.

Weer eens een (voor mij) nieuwe groep ontdekt. Klinkt heel errug lekker. Zelfs al na de eerste keer.

avatar van sydbarrett
Album vol anthems, daar hou ik meestal wel van... Drunk nights

avatar van OmeWillem
Exact, Syd. Goed om te zien dat je je stem toch hebt verhoogd! Echte anthems voor jouw toestanden en structuren

avatar van Doc
Doc
Ik vind het toch jammer dat ze op deze plaat meer klinken als Girls.
Een album vol anthems, dat klopt wel en ik vind de nummers bepaald niet slecht.
Maar ik moet nog wel erg wennen aan de productie.

Antagoon
Lekkere plaat zeg. Vrolijke indie pop, althans wat de muziek betreft, maar een kleine twist. Wordt niet gehinderd door enige voorkennis met betrekking tot deze band en vind de sound dan ook erg goed. M.n. dat maakt deze band net even anders.

avatar van nognooit
Leuke plaat die voor nu een dikke drie en een halve ster krijgt.

avatar van samslam
Stroperig.
En dat is niet altijd slecht, integendeel er staan een aantal uitstekende nummers op. Maar als geheel kan het zeker niet voldoende overtuigen, daarvoor staan er teveel nummers op die absoluut niet pakken, waar de de stoperige melodietjes en de simpele teksten (voorbij het debiele) te hard doorwegen in het geheel.

Weekend ***
Smile **
Dance Away **
Dye the World ***

avatar van AOVV
Ik vind het best een vermakelijke plaat. Weinig origineel, weinig spannend, weinig hoogstaand, inderdaad. Maar vermakelijk. De eerste nummers van de plaat zijn eigenlijk wel goed hoor, maar er staan toch ook wat zwakkere nummers op (vooral in het tweede deel van de plaat). Ik twijfelde gisteravond tijdens een beluistering nog tussen 2,5 en 3 sterren. Nu ik 'm weer aan het beluisteren ben, geef ik 'm het voordeel van de twijfel. 'Dye It Blonde' van Smith Westerns krijgt van mij 3 sterren, omdat de plaat me toch weet te vermaken.

avatar van Rottingdale
Ik weet het niet met deze plaat. Klinkt wel tof hoor, maar waar is de emotie, het doel.
Waarom deze plaat maken, het antwoord hoor ik nog niet.

Maar heh, niet te snel oordeelen. I like the sound, dus we zullen zien.

avatar van Doc
Doc
Rottingdale schreef:
Waarom deze plaat maken, het antwoord hoor ik nog niet.

Om van de opbrengst een pot haarverf te kunnen kopen denk ik.

avatar van Norbert
Zitten een paar hele fijne bijna anthemische zomerhitjes op zoals 'Smile' en 'Dance Away', maar wordt verder vooral gekenmerkt door middelmatigheid.

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik vandaag dit album besproken, beluister het hier.

spherepeer
lekker dit! Als ie een paar luisterbeurten later nog steeds niet verveelt wordt dit zeker wel een 4

avatar van Madjack71
Frisse melodieuze popplaat dat luisterd als een echter dorstlesser. De invloeden uit de jaren voorheen zijn evident; Beatlesque samen met Bowiaanse klanken zelfs de companen van David; Mott the Hoople hoor ik er wel wat van in terug. Het klinkt pretentieloos en ongecompliceerd en dat maakt het ook prima om naar te luisteren. Het houd de vaart er in en door de tijdsduur blijft het ook compact en is een herhaling van zetten vermeden.

Geweldig plaatje dit!
Je hoort invloeden uit de hele pop/rock geschiedenis, maar toch weten ze er een eigen geluid van te smeden. Tekstueel weinig diepgang, maar door de muzikale omlijsting heb ik niet het idee naar een oppervlakkig popplaatje te luisteren. Met name het gitaarspel is heerlijk.

Aanvankelijk vond ik alleen Weekend, Still New en Dye the World echt de moeite waard, maar na een tijdje valt ook het kwartje bij de andere nummers. Sterke plaat!

avatar van thetinderstick
Halfje omhoog. Voor mij is dit de beste plaat van 2011. Jammer dat deze wat ondergewaardeerd wordt, afgaande op het gemiddelde (3,58).

avatar van thetinderstick
En dan lees ik vandaag dat de band na een optreden op 23 december aanstaande op 'indefinite hiatus' gaat. Heel erg jammer, want dit zou best wel eens mijn favoriete plaat kunnen zijn van de jaren '10 tot dusver..