Heretoir - Heretoir (2011)

Duitsland
Label: Northern Silence

1. The Escape - Part I (1:40)
  2. Fatigue (7:18)
  3. Retreat to Hibernate (6:40)
  4. 0 (1:15)
  5. Weltschmerz (7:57)
  6. Graue Bauten (6:09)
  7. The Escape - Part II (2:14)
  8. To Follow the Sun (7:08)
  9. Heretoir (10:24)
avatar van Metalhead99
Op deze plaat wordt, net zoals bij de eerste EP van deze band, aardig wat geexperimenteerd met geluiden. De nummers zijn over het algemeen wat rustiger dan die van de EP, waardoor de muziek heel wat meeslepender is geworden. Ik vind dat juist geweldig. Liefhebbers van Alcest, Les Discrets, Agalloch, enz. moeten deze band ook zeker eens een kans geven.

avatar van anathema88
Ik kan dit ook wel smaken, heeft wel een tijdje geduurd. Van Weltschmerz kan ik enorm genieten.

avatar van Gloeilamp
Metalhead99 schreef:

Alcest, Les Discrets en Agalloch! Dit moet dan iets voor mij zijn, ben erg benieuwd

avatar van kobe bryant fan
Ook maar op m'n "Nog Beluisteren" lijstje gezet.
Interessante namen. De hoes is ook erg mooi.

avatar van Gloeilamp
Meeslepend is een goed woord voor Heretoir. Een erg mooi album dat inderdaad tussen Alcest en Agalloch in ligt. Deze ga ik zeker vaker beluisteren!

avatar van Lau1986
Een heerlijke meeslepende (inderdaad ) plaat. De muziek is heerlijk sfeervol en melodisch. De vocalen geven het nog eens een extra dimensie. Daarnaast weet de band rustige stukken prima af te wisselen met vollere/hardere stukken. Heerlijk album