Akelei - De Zwaarte van het Doorstane (2010)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Verlangen (11:16)
  2. Meer Dan Je Ziet (12:11)
  3. De Zwaarte (10:39)
  4. Een Droom in 6/8 (9:50)
  5. Duett (10:33)

met Cecilie Langlie

avatar van Bakema NL
Eerst even dit.......WAT EEN ONWIJS RETE-GOEIE CD IS DIT....ONGEKEND !!!!!!

Zo, dat is er vast uit, ik zal het nu even toelichten....

Ik ben muziekliefhebber, ken geen grenzen qua genres, als het goed klinkt in mijn oren vind ik het prima. Maar natuurlijk heb ik ook voorkeuren en kun je zeggen dat ik (tegenwoordig) vooral in de rock-hoek zit....rock in al zijn vormen, van blues tot death metal (melodieus, dat dan wel) en alles wat er onderweg tussen en zijdelings naast zit.

Ik volg ook een paar metal sites met nieuws en zo kwam ik anderhalve week geleden een titel van een stukje tegen...."Akelei - De stilte van het doorstane"..........wat is dat nou weer? De titel had toch iets en ik klikte het aan, las wat over de band, ze maakten doom-metal......wat dus niet verkeerd hoeft te zijn...........met in het Nederlands gezongen teksten, tegen het dichten aan. Eeehm, pardon !!!??!?!? In het Nederlands ?!?!!? Oei, dat klinkt niet als iets dat je wilt horen, kan niet anders dan een drama zijn.
Toch ben ik maar even gaan luisteren en dat is maar goed ook. Wat op papier als epic fail lijkt klopt gewoon helemaal in de oortjes. De muziek pakte me meteen, wat een heerlijke sfeer wordt hier neergezet, geweldig gewoon. Maar ja, die Hollandse zang moest nog komen....
En zoals gezegd, het geheel klopt, de zang past er perfect bij, het totaalplaatje is gewoon helemaal goed. Sterker nog, dit is een van de beste cd's die ik ooit gekocht heb, in het Nederlands gezongen doom-metal van Hollandse bodem, wie had dat ooit gedacht?

www.akelei.org is de site van de band. Je kunt al hun nummers daar beluisteren/downloaden. Tijdens concerten verkopen ze hun cd en mag je betalen wat je er voor over hebt. De band krijgt meestal het geld wat ze er ook voor verwachten, metal liefhebbers zijn tenminste nog trouwe lieden met hart voor "hun" muziek, maar dat wisten we al. Ik wil altijd iets tastbaars hebben en heb een mail gestuurd. Een van de bandleden heeft de cd opgestuurd, ik heb geld overgemaakt en ben weer een cd'tje rijker, een van de besten in mijn kast, met een muzikale sfeer waar je U tegen zegt.

Liefhebbers van Agalloch zouden dit ook eens moeten luisteren.....evenals liefhebbers van Swallow the sun.

avatar van Ayreonfreak
Bijzonder plaatje idd. Ook een hoge kwaliteit met daarbij nog eens Nederlandstalige zang. Binnenkort een recensie op Progwereld.org met hopelijk ook een interview met deze jongens. Hoewel ik 5 punten iets teveel eer vind, zijn vier punten momenteel op zijn plaats.

Verdient aandacht!

avatar van Brunniepoo
Als er een recensie op Progwereld komt dan neem ik toch aan dat ze niet uitsluitend Doom-metal maken? Bovenstaande maakt in ieder geval wel nieuwsgierig...

avatar van vigil
Brunniepoo schreef:
Bovenstaande maakt in ieder geval wel nieuwsgierig...

idem!

avatar van Ayreonfreak
Het is een mix van doom met een vleug van post rock. Omdat dit niet gelijk in de extreme metal valt én Nederlandstalig is, konden wij dit niet links laten liggen. Daarnaast heeft het een mooie kwaliteit. Progwereld heeft de laatste jaren wel eens extremere albums gerecenseerd.

Maar jullie kunnen er zelf al aan ruiken, want het is allemaal gratis en veilig te downloaden via de site van Akelei.

avatar van Bakema NL
Leuk dat dit meer en meer aandacht krijgt, dat verdient deze band ook, puur om de muzikaliteit.
En de meeste reacties van mensen zijn overwegend positief.
Ga dat luisteren !

avatar van anathema88
vind dit zeker ook niet slecht

avatar van Brunniepoo
Zeer de moeite waard. Muziek, zang en teksten passen erg goed bij elkaar. Was erg sceptisch over het gebruikmaken van de Nederlandse taal maar het klopt gewoon precies.

avatar van snarf349
Via MM ontdekt (alweer). Verrassend genoeg pakt de Nederlandse zang goed uit. Heeft natuurlijk ook alles te maken met de muzikale kwaliteit van de nummers. Lekkere slepende melodieen.
Goeie!

avatar van laboomzaa
Ja, tis leuk...zeker. Maar noem me bekrompen...ik kan niets met de Nederlandse teksten!!

avatar van anathema88
het is anders, het heeft wel iets vind ik

avatar van Metalhead99
Dat ik hier nog niet op gestemd had. Ik vind dit een geweldig album. Een band die meer aandacht verdient.

avatar van MDV
MDV
laboomzaa schreef:

Ik heb juist het omgekeerde. Nederlandse teksten krijgen van mij bonuspunten. Ik luister nu naar verlangen, en het bevalt me goed. Hier moet ik zeker achteraan!

avatar van Bakema NL
Top, nog steeds wint de band zieltjes.
De cd draait nog menig rondje in mijn speler, het blijft een heerlijk album!