Sam the Sham & The Pharaohs - The Best Of (1966)

Label: MGM

1. Wooly Bully (2:20)
  2. Red Hot (2:25)
  3. Standing Ovation (2:02)
  4. Mystery Train (2:07)
  5. Ju Ju Hand (2:05)
  6. Ready Or Not (2:45)
  7. The Hair on My Chinny Chinny Chin (2:30)
  8. El Toro de Goro (The Peace Loving Bull) (2:40)
  9. (I'm in with) the Out Crowd (2:15)
  10. I Wish It Were Me (2:42)
  11. Ring Dang Doo (2:25)
  12. Li'l Red Riding Hood (2:40)
avatar van nlkink
Deze verzamelaar heb ik jaren geleden een keer opgespoord en aangeschaft voor een kennis die beweerde dat hij al jaren op zoek was naar het album maar er niet in slaagde een exemplaar op de kop te tikken. Uitgedaagd vroeg ik hem hoeveel hij voor de CD- of een vinyl album versie over had. Lachend zei de zgn. muziekliefhebber dat de prijs geen probleem was, als ik het redelijk vond dan zou hij zonder aarzelen de geluidsdrager van mij overnemen.
De week erop liep ik tijdens mijn middagpauze binnen bij Het Zinnebeeld in Groningen en kocht de CD-versie voor € 9,--. Redelijke prijs, dacht ik zelf. Helaas dacht de zgn. muziekliefhebber daar heel anders over. En zo ben ik al enkele tientallen jaren in het bezit van een CD die ik zelf nooit zou hebben aangeschaft.
Is het dan geen leuke CD? Eigenlijk best wel; uiteraard staat de hit Wooly Bully erop. Leuk nummer, vooral op feestjes. Ook de andere, minder succesvolle single Li'l Red Riding Hood ontbreekt niet, alsmede een aardige versie van Mystery Train. En het album duurt nog geen 30 minuten, lekker kort. No filler tracks.
En toch, als ik 'm een keer draai herinnert de CD me eraan dat je met sommige "muziekliefhebbers" kennelijk geen afspraken kunt maken. De CD blijft voorlopig in mijn collectie om me daaraan te herinneren.