Vitor Hublot - 185 Millions de Francophones et Moi, et Moi, et Moi... (1986)

België

8. El Nût du Mariach
  9. Vive L'Amour
  10. Marie Clap Chabot
avatar van levenvergeten
Deze plaat is veel vetter dan mijn beoordeling doet vermoeden. Ik leerde deze groep kennen door een nummer op een hele vette mix, Aller Simple. Het is een extreem gevarieerde plaat waar pop, houterige synthesizers, psychedelische elementen, vrouwenstemmen en wat chanson hand in hand gaan. Bij vlagen dansbaar, bij vlagen wat vervreemdend, maar juist daarom heel erg leuk. Ik heb wel het gevoel dat ik er nog niet helemaal in zit. Een aanrader voor iedereen die van bijvoorbeeld new wave, vreemde synthpop, minimal met vocalen, Animal Collective, Palais Schaumburg, Kraftwerk, Franse taal of Laurie Anderson houdt.

avatar van levenvergeten
Ik vermoed overigens - en da's een leuk wiki-feitje - dat Charenton hier naar verwijst. Indien zo, zou het goed bij het nummer passen.