The Michael Schenker Group - The 30th Anniversary Concert (2010)

Alternatieve titel: Live in Tokyo

Label: In-Akustik

1. Welcome Howl (2:06)
  2. Feels Like a Good Thing (3:45)
  3. Cry for the Nations (5:50)
  4. Let Sleeping Dogs Lie (6:59)
  5. Armed and Ready (4:24)
  6. Victim of Illusion (5:22)
  7. Are You Ready to Rock (6:49)
  8. I Want You (4:00)
  9. Night to Remember (4:14)
  10. Into the Arena (4:22)
  11. Lost Horizons (9:52)
  12. Rock My Nights Away (4:48)
  13. On and On (5:40)
  14. Attack of the Mad Axeman (5:16)
  15. Ride on My Way (4:27)
  16. Rock Bottom (11:39)
  17. Dance Lady Gypsy (4:28)
  18. Doctor, Doctor (5:51)
avatar van glenn53
Wat een onverwacht geweldige cd/blue ray is dit, geweldig beeld en geweldig geluid. Aanrader voor Schenker liefhebbers.

avatar van Broem
Supergaaf. Nog steeds in topvorm met een mooie band achter zich. Simon Philips op drum. Heerlijk om al die schitterende nummers voorbij te zien en horen komen. Treedt nog met regelmaat op in Nederland. Ga dat zien.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Een blik op Wikipedia leert dat de opnames dateren van 13 januari 2010, plaats van optreden was de Nakano Sunplaza in Tokyo, Japan, gelegenheid was de toer voor hun dertigjarig bestaan, want hun eerste album kwam uit in 1980. Drie van de vijf leden doen hierop ook mee, gitarist Michael Schenker, zanger Gary Barden en drummer Simon Phillips. Nostalgie troef op dit album, wat wil je?

De eerste twee spontaan opgekomen woorden: onverwacht goed. De reden hiervoor is zanger Gary Barden, de vaak-net-niet-zanger, maar hier laat hij grotendeels de hogere uithalen weg die hij dertig jaren geleden ook al niet haalde. Hij laat het publiek ook een handje helpen. Het is een verstandige zet van hem wat mijn luisterplezier verhoogt. Michael Schenker is Michael Schenker: gedreven bezig met prachtige solo's. Het is weer volop genieten van zijn gitaarcapriolen, zeker bij het magistrale Rock Bottom.

avatar van gigage
Deze speciale 30 th aniversary tour was ook in zoetermeer en toen vond ik Barden ook al best aardig bij stem. Niet alle heren fysiek in topvorm maar ach...