Andrew Bird - Useless Creatures (2010)

Folk
Label: Fat Possum

1. Master Sigh (2:16)
  2. You Woke Me Up! (7:24)
  3. Nyatiti (4:01)
  4. The Barn Tapes (10:12)
  5. Carrion Suite (9:39)
  6. Spinney (0:45)
  7. Dissent (3:54)
  8. Hot Math (7:18)
  9. Sigh Master (5:32)
avatar van Fieke_28
Verrassend dat deze nog niet op de site stond, maar hier ben ik wel heel benieuwd naar! Snel maar eens gaan beluisteren.

avatar van Marco dB
Dit is toch geen apart album, maar een bonusdisc bij Noble Beast. Daar staat ie ook gewoon al bij.

avatar van Paalhaas
Blijkbaar dit jaar toch apart uitgebracht. Gewoon te koop in de winkels namelijk (zie link bovenaan de pagina) en met eigen coverart dus. Ik vond persoonlijk dit instrumentale bonusmateriaal trouwens misschien nog wel beter dan het eigenlijke album!

Poa
Inderdaad, van de labelwebsite zelf:

Andrew Bird’s Useless Creatures—previously only available with the deluxe edition of Bird’s 2009 album Noble Beast—is set for release as a stand-alone LP and CD for the first time.

Coys
Waar ik de muziek van Bird altijd perfect vindt voor lente/zomers spektakel (als in ondergaande zon bij een meertje in een park of bos of bij de zee met een licht briesje), sluit dit intstrumentale, voor Birds doen desolatere, soms haast ambient-achtige album perfect aan op het winsterse weer van dit moment. Derhalve vind ik het wel goede timing om sinds kort hieraan te zijn begonnen. Tipt makkelijk aan zijn andere werk, alleen Noble Beast verslaat deze vrij duidelijk.

avatar van Justinx
Poa schreef:
Inderdaad, van de labelwebsite zelf:

Inderdaad, iedereen had deze plaat al moeten hebben. Erg, erg mooi.