Elton John & Tim Rice - Aida: Nederlandse Cast (2002)

Label: Polydor

1. Het Gaat Altijd over Liefde (2:40)
  2. Moed Wordt Altijd Beloond (3:02)
  3. Vroeger Is een Verre Ster (3:14)
  4. Bouw Maar Gauw een Piramide (3:30)
  5. O, Ik Ken U (2:35)
  6. Mijn Pakkie An (5:19)
  7. Als Schepen in de Nacht (3:27)
  8. Mijn Pakkie An [Reprise] (1:18)
  9. Dans van de Mantel (4:21)
  10. Ik Niet (3:47)
  11. Verwarrend Bestaan (4:37)
  12. Gezegend Nubie (4:44)
  13. Te Ver Gegaan (3:51)
  14. Vergeet Hem (4:15)
  15. Zo Vader, Zo Zoon (3:12)
  16. De Brief van Radames (1:43)
  17. O, Ik Ken U [Reprise] (1:06)
  18. Ergens in de Sterren (3:18)
  19. Ik Weet het Nu (3:48)
  20. Verwarrend Bestaan [Reprise] (4:37)
  21. Als Schepen in de Nacht [Reprise] (0:56)
  22. Het Gaat Altijd Over Liefde [Reprise] (2:31)
avatar van HiLL
Wat een schitterende musical was dit zeg! Heb met verbazing zitten kijken naar al die mooie kostuums, het decor en het goede acteerwerk. Werkelijk prachtig gezongen en een perfect orkest!

Deze cd heb ik dan ook meteen gekocht en ik kan er zeer van genieten. Goed geluid heeft de cd ook. Een aanrader, al is het wel een beetje een must om hem te hebben gezien, vind ik persoonlijk leuker dan.

Zeker een goede musical, ik denk zelfs een van de betere die we hier gezien hebben. Toch gaat mijn voorkeur qua cd uit naar de Amerikaanse versie. Alhoewel ik blijf zeggen dat de vertalingen mij nooit storen.

Favourite

Ben er ook geweest, zeker gave musical

Ik heb de cd wel, maar ben niet zo'n fan van Musical liedjes

In z'n genre vind ik dit echt een topper, vandaar de 5* Favourite

avatar van Emile93
Geweldige CD en geweldige musical!!!! 4,5 sterren!

avatar van Style.Girl
Ik heb de Musical nooit gezien (helaas), maar ik heb deze cd zovaak beluisterd dat ik de hele tekst nu wel uit mijn hoofd ken. De laatste paar jaar nooit meer beluisterd, tot nu toe. Even om mijn geheugen weer op te frissen. Toch wel 1 van de beste Musical albums ooit voor mij! Hoop echt dat deze Musical weer terugkeert naar Nederland, en dan ga ik er zeker naartoe . Jammer dat zo weinig mensen hier dit album beluisterd hebben, het is zo mooi. Al heb ik de Musical wel een keer op DVD gezien, maar dat was erg slecht beeld en geluid dusja, dan heb je er niet zoveel aan .

1.Het Gaat Altijd over Liefde (2:40) - 4* (Geweldige opening)
2.Moed Wordt Altijd Beloond (3:02) - 3,5*
20.Verwarrend Bestaan (Reprise) (4:37) - 5*
21.Als Schepen in de Nacht (Reprise) (0:56) - 4*
22.Het Gaat Altijd over Liefde (Reprise) (2:31) - 4*

Totaal: 4,0* Maar ik rond het toch af op een 4,5*

Vind de Nederlandse Versie toch wel beter als de Engelse vind ik.

avatar van Emile93
Ik ben deze cd weer volop aan het draaien. Ik was pas 8 toen ik deze musical zag, maar vind het nog steeds de mooiste die ik heb gezien en heb er veel mooie herinneringen aan!
De muziek brengt deze herinneringen weer terug. De muziek van deze musical is ijzersterk. Prachtige arrangementen van de band en de stemmen van de acteurs/artiesten passen perfect bij elkaar. Extra leuk is dat ik destijds bij de musical ook dezelfde acteurs had als die hier op het album zingen. Wat was het toch een prachtcast met o.a.:
* Chiara Borderslee als Aïda
* Bastiaan Ragas als Radames (ik hou helemaal niet van zijn stem maar voor deze musical is het perfect en stoor ik me er totaal niet aan). ?
* Antje Monteiro als Amneris (fantastisch gecast! De rol en nummers passen perfect bij haar!)

Ik geniet tot op de dag van vandaag volop van de muziek van dit album. Daarom verdient het zeker 5*. Alleen de gigantische uithaal van Chiara op 'Gezegend Nubië' is jammer. Ze zet niet goed in (waardoor het vals is), maar gelukkig herstelt ze het snel. Jammer dat ze dat bij de opnames niet ff opnieuw hebben gedaan, want ik weet nog dat ze tijdens de uitvoering het wel gewoon haalde...

Dit is gewoon echt een topalbum van een topmusical. Ow! En niet te vergeten een werkelijk FANTASTISCHE vertaling van Martine Bijl!