Yodelice - Cardioid (2010)

Frankrijk
Label: Universal

1. Breathe In (5:44)
  2. More Than Meets the Eye (3:04)
  3. Lady in Black (3:34)
  4. My Blood Is Burning (3:42)
  5. Experience (5:55)
  6. Five Thousand Nights (2:22)
  7. Wake Me Up (3:23)
  8. Picture Perfect (1:53)
  9. Monkey's Evolution (14:22)
  10. Opendisc * (6:40)
avatar van 40plus
Beetje psychedelische Singer/songwriter. gitaarbegeleiding is spanning verhogend.

avatar van Mctijn
Anders dan zijn debuut. Minder pop, meer kwaliteit. Nog meer kwaliteit.
Hij bewijst zich niet alleen als een goede gitarist, maar ook als een goede song-writer. Zeer degelijk album...

Zou dit album graag kopen, maar ik zie 'm nog niet voor onder de €30,- (incl. verzending).

Ik heb al twee albums van Yodelice, alias Maxime Rodolphe Nouchy of korter Maxim Nucci. Onder de laatste naam heeft hij een eerste album gemaakt, onder Yodelice nog 4 andere. Deze Maxim moet een soort wonderkind zijn geweest qua muziek, met zijn 6e op het conservatorium , daarna naar Londen en op zijn 15e al leraar op het conservatorium. Hij speelt gitaar en piano.
Met Tree of Life maakt hij een eerste plaat als Yodelice, die zeer goed ontvangen werd in Frankrijk, België en Zwitserland. De Franse Yodelice zingt in het Engels en gezien de tijd die hij in Londen heeft gewoond is dat accentloos. Een tweede album is altijd spannend. Maar wat Yodelice laat horen is bijzonder goed. Ik heb dit album voor het belachelijke bedrag van 0,20 euro kunnen kopen , in een Easy Cash in Noord Frankrijk in een bak 10 cd-s voor 2 euro. Dat verbaasde mij wel, want meestal zijn de cd's van Yodelice aardig aan de prijs. Aangezien de cd's met plakband dicht zitten zag ik pas later dat het een soort speciale uitgave was, want er was ook nog een extra ep met 4 live nummers bijgevoegd.
De cd is bijzonder afwisselend en zeer muzikaal. In Los Angeles opgenomen, ook wat zeer goede gastmuzikanten maakt het dat het album zeer internationaal klinkt. Je hoort wat indie, pop, folk terug, wat psychedelisch, soms zelfs wat Radiohead, zeker in het wat langere nummer Experience. Dit album werd ook weer zeer goed ontvangen in de drie eerder genoemde landen en een hoogste notering op 9 in Frankrijk was het resultaat. Het boekwerk is prachtig en is gemaakt door een kunstenaar. Yodelice heeft trouwens ook nog een carriere als acteur.
In Engelstalige landen is Yodelice onbekend. Hierna maakte hij nog 2 albums, maar daarna is er weinig meer vernomen. Het laatste bericht op facebook is van 2018. Ben benieuwd of hij nog bezig is in de muziek, want dit is zeer goed te beluisteren.