ShinSight Trio - Where's There a Moon That Is Mine (2010)

Japan / Verenigde Staten

met Saylove

8. 6MCs from My Area

met Cosmonaut Seven

9. R&B Song
  10. I Don't Understand (Why You Ain't Moving)
  11. Party On
  12. Cool Mellow

met Sondu

13. Peace
Rene1979
Met producer Shin-Ski aan de knoppen kan het al bijna niet fout gaan. Doe daar Insight bij en de kwaliteit druipt er vanaf. Eerst even goed luisteren maar heb hoge verwachtingen...

avatar van thgryda
De versie die ik heb heet somewhere beyond the moon. Tracklist is hetzelfde op party on na, die er bij mij niet op staat. Ook een andere cover

avatar van alexander-r
Ben benieuwd hiernaar, vorige album van ShinSight Trio vond ik dope!

avatar van thgryda
Tis erg fris, opgewekt en jazzy. Zeker niet slecht maar ben nog niet zo onder de indruk, nog een paar luisterbeurten geven. Voorlopig denk ik eerder aan een 3 a 3.5, het is me wat te druk bij de eerste indruk.

edit: Net het album nog eens volledig door genomen. Mijn opmerking geldt alleen voor de eerste vier nummers van de cd, daarna vind ik het steeds beter worden. Voorlopig 3.5 maar kan zeker nog een vier worden.

avatar van alexander-r
Beats zijn bijna allemaal erg goed, de raps van Insight mogen er ook zijn, Wheres a moon thats mine is voor mij dé uitschieter, ik blijf bij m'n 4.

avatar van Rhythm & Poetry
Lekkere plaat, Insight rapt echt heel goed. Soms is hij iets te repetitief qua teksten, maar zijn gevarieerde flow maakt het een en ander goed. Bovendien ken ik weinig MC's die met zoveel passie kunnen rappen als Insight. Productioneel doet het wat denken aan (bijvoorbeeld) Marcus D op Bop Alloy, nadeel hiervan is dat ik het gevoel krijg dat ik het al vaker heb gehoord. Desondanks klinkt het lekker, de jazz- en soulinvloeden zijn prima gedoceerd.

Ik kon een glimlach niet onderdrukken toen ik de beat van Peace hoorde. Moest meteen denken aan Fuckmaster Sex van Celph Titled.

avatar van Anne Maaike
Dit album klink erg relaxt. Ik wordt er wel vrolijk van. Speelse producties waar inderdaad de jazz en soul invloeden duidelijk hoorbaar zijn, maar zeker niet vervelen. De MC dropt zijn verses op een zodanige manier dat ze precies bij de beats passen. Bovendien is de MC ook goed te verstaan. Ik ben het wel grotendeels eens met R&P. Voor nu ook een 3.5*