Joachim Kühn - Springfever (1976)

West-Duitsland

4. Spring Fever (3:39)
  5. Morning (7:00)
  6. Mushoroom (2:35)
  7. Equal Evil (5:15)
  8. California Woman (7:00)
avatar van Michiel Cohen
Nooit van gehoord. Behoorlijke geluidskwaliteit gezien de leeftijd. Kan het zijn dat er een of andere remix is gemaakt?

Mssr Renard
Dit moet wel de één van de grootste mismatches zijn wat hoes en muziek betreft. Voor de goede orde; het is een volwassen vrouw, dus het is ook weer niet zo erg als bepaalde andere hoezen (Blind Faith, Scorpions). Het is in elk geval geen hoes die je graag laat zien aan anderen. Stop 'em maar veilig weg ergens.

De muziek is fantastisch, maar dat kan ook niet anders gezien de lineup: Philip Catherine (gitaar), John Lee (bas), Gerry Brown (drums) en Joachim Khün (toesten). De muziek ligt ergens tussen de jazzfunk en jazzrock in en is behoorlijk stevig gespeeld. Het is dan ook verrassend dan Kühn koos voor Catherine, die erg subtiel speelt, al weet Philip op een aantal songs zoals 'Equal Evil' wel lekker te shredden. Op het eerste nummer speelt trouwen Curt Cress (zie Passport) op drums en horen we de weergaloze Zbigniew Seifert op viool. Het is een intense jazzrockfunker die lekker lang duurt.

Opvallend is dat deze plaat op een major is verschenen, en niet op BASF of MPS waar veel West-Duitse jazzrock op verscheen in de jaren '70. De bandleden en de sound hebben wel die typische MPS-sound.
Voor liefhebbers van zowel de West Duitse-jazzrock/progrock maar ook liefhebbers van Mahavishnu Orchestra, Tony Williams' Lifetime en Return to Forever.