Joachim Kühn Band - Sunshower (1978)

West-Duitsland
Jazz / Rock
Label: Atlantic

1. Orange Drive (3:31)
  2. O.D. (5:02)
  3. Shoreline (4:01)
  4. You're Still on My Mind (4:17)
  5. Midnight Dancer (4:28)
  6. Short Film for Nicky (4:13)
  7. Sunshower (4:12)
  8. Preview (6:28)
WPE
Ondanks dat dit al een ouder album is, is er blijkbaar nog niets over geschreven. Ik heb die eer! Joachim Kuhn is een behoorlijk virtuoze pianist (en keyboardspeler) uit Duitsland, ik heb hem leren kennen via Jan Akkerman waarop hij op een van zijn solo-albums piano en electrische piano speelde. Ondanks dat Joachim Kuhn tegenwoordig veel meer in de jazz zit (o.a. met big band) is dit een echte heerlijk pop-album. Twee nummers met zang, en vooral veel toetsenwerk. Een verfrissend en verrassend album die ik echt kan aanraden. Redelijk sterke nummers, en ja, ook Jan Akkerman doet op dit album mee.

Doet gitarist Ray Gomez hier ook op mee??

buizen
Waarom staat er "West-Duitsland"?
Is er nog een Oost-Duitsland of West-Duitsland dan?