Oceano - Contagion (2010)

Label: Earache

1. Precursor to Enslavement (3:48)
  2. Viral Re-Animation (3:20)

met Alexandre Erian en Steve Marois

3. Regulated Disposal of Life (3:00)
  4. Quarantine (3:23)
  5. The Contaminated (4:14)
  6. Exist in Confinement (4:17)
  7. Persuasive Oppression (3:51)

met Nick Arthur

8. Weaponized (2:44)
  9. Sadistic Experiments (3:34)
  10. Remnants Aflame (2:55)
  11. Ending Intellect (3:01)
  12. Quarantine [Demo] *
avatar van bennerd
Wat was dit een enorme teleurstelling na het debuut! Oceano wist met Depths hoge ogen te gooien dankzij een sound die zo bruut was dat het menig trommelvlies tot moes verpulverden. Brute deathcore kreeg een geheel nieuwe dimensie dankzij dit vijftal.

Met Contagion ging het op twee punten pijnlijk mis bij de band. Enerzijds schieten ze hier veel te hard door in het zo brutaal mogelijk proberen te zijn, dat het jammerlijk blijft bij 'proberen'. En ze proberen het iets te hard, waardoor de spontaniteit enorm verloren gaan. Langs de andere kant had Oceano langer dan een jaar moeten wachten met het uitbrengen van nieuw materiaal, want dit is gewoon een slechte herhalingsoefening van Depths. Eentje met songs die niet beklijven, zelfs niet als ze hulp krijgen van beide Despised Icon-vocalisten. Heel jammer, maar stiekem hoop ik dat de volgende plaat gewoon weer een knaller van jewelste wordt.