Aretha Franklin - Oh Me Oh My (2007)

Alternatieve titel: Live in Philly, 1972

Soul
Label: Rhino Handmade

1. Introduction (Also Sprach Zarathustra) / Rock Steady (4:26)
  2. This Girl's in Love with You (2:14)
  3. Medley: I Never Loved a Man (The Way I Love You) / I Say a Little Prayer (2:29)
  4. Medley: Day Dreaming / Think (3:27)
  5. Spanish Harlem (3:04)
  6. Medley: Chain of Fools / See Saw (2:28)
  7. Don't Play That Song (1:52)
  8. Respect (2:17)
  9. Medley: Bridge over Troubled Water / We've Only Just Begun (7:48)
  10. Young, Gifted and Black [Instrumental] (6:43)
  11. Oh Me Oh My (I'm a Fool for You Baby) (4:43)
  12. That's the Way I Feel About Cha (4:58)
  13. April Fools (3:30)
  14. Spirit in the Dark (6:22)
Ik keek eens bij Aretha Franklin Live op deze website en zag dit album staan, wat ik niet kende. Er zijn 7500 CD's van gemaakt door Rhino in 2008 en gelukkig vond ik nog een betaalbaar exemplaar. Want inderdaad, Aretha Franklin live in 1972, in dit geval at the National Association of Television & Radio in Philadelphia, dat moest wel goed zijn. En dat is het ook.

Het leuke is dat het eerste deel van dit concert zich voltrekt in een razend tempo, meer zoals de concerten van Otis Redding waren. En ik moet zeggen dat het laatste nummer, het overbekende Respect (van Otis Redding) een heel fraai slot is daarvan.
Vervolgens gaat het tempo omlaag en worden de songs langer. Om te beginnen met haar oh zo mooie versie van Bridge over Troubled Water, die minimaal in de buurt komt van die uit Fillmore West. De afsluiter Spirit in the Dark is natuurlijk zou ik zeggen ook weer een juweeltje.

Hoe goed haar band is hoor je op het instrumentale Young, Gifted and Black. Om door een ringetje te halen. Ik zou zeggen: ga hier als Aretha Franklin fan/liefhebber achteraan. Wat een mooi concert is dit weer!

Binnenkort komt dit concert ook uit op 2LP tijdens RSD 2021.