Koji Kondo - The Legend of Zelda: Ocarina of Time Hyrule Symphony (1999)

Japan
Score
Label: Players Planet

1. Title (4:03)
  2. Kokiri Forest (2:10)
  3. Hyrule Field (3:48)
  4. Hyrule Castle (2:10)
  5. Lon Lon Ranch (3:26)
  6. Kakariko Village (3:06)
  7. Goron City (2:58)
  8. Zora's Domain (3:42)
  9. Gerudo Valley (4:34)
  10. Ganondorf (1:06)
  11. Princess Zelda (3:06)
  12. Ocarina Medley (3:52)
  13. The Legend of Zelda Medley (4:48)
De muziek is al even goed als de game

Dat is vrijwel onmogelijk lijkt mij , de game word over het algemeen gezien als de perfecte game en de beste game ooit gemaakt.

Wat_Jij_Wil
Als er ooit nog een gamemeter komt, zal deze wel ergens rond nummer 1 komen te staan ja ! De nieuwe Legend of Zelfa die ergens laat dit jaar uit gaat komen voor de gamecube is geinspireerd door Ocarina of Time, dus daar verwacht ik veel van. Voor nu maar even teren op OOT, want de twee delen daarna waren toch iets meer sheisse vergeleken met die!

ah, de soundtrack. Ja binnehalen, nostalgie ten top!

neo
Koji Kondo was de componist die het mario thema bedacht en hierna vele nintendo titels scoorde. In die tijd van games niet meer dan primitief zonder echte interactie. Met keyboard gecomponeerd en veelal herhalende score. Echter met de vooruitgang van betere graphics kwamen ook beter scores voor games. Dat Zelda thema is ook al zo legendarisch. Echter met Ocarina was er met de 3d omgevingen veel meer muzikale interactie met verplaatsingen. Ocarina is zo de eerste met echte koor passages die omgevormd naar de game toch nog als uit een synthesizer klinken.

avatar van avdj
Mijn favoriete spel ooit.
Als gamemeter er zal komen hoef ik dus niet lang na te denken over mijn nr. 1 in m'n top 10.
De muziek erbij (deze CD dus) is al net zo top.

Waar kun je deze cd kopen????? Ben namelijk helemaal weg van het spel, al 6 keer uitgespeeld (we hebben hem 2 keer) en het is nog steeds zó ontzettend gaaaaaaaf!!!!!!! Als ie niet in Nederland te koop is, kan ik em dan gewoon op een site beluisteren????

Alvast bedankt

avatar van Plakband
Zulke goede herinneringen hieraan eh...
Nou ja, aan het spel dan... En verder heb ik alleen maar 1 nummer van dit album

avatar van nuf
nuf
Het beste spel ooit.

De beste gamesoundtrack ooit.

veel nummers hebben emotionele waarde voor mij, als ik de pracht van de nummers hoor krijg ik gelijk herinneringen aan een ongelofelijk meeslepend spel die dat voor een zeer groot deel aan deze muziek heeft te danken.

avatar van JohnWilliams
Deze game heb ik, de muziek is ook prachtig net als de game. lekker lang Gamemuziek plezier 4*.

avatar van DemoColorScheme
Ik kan mezelf sentimenteel gaan storten en al de nostalgie over me heen laten stromen .. maar deze jongeman heeft het al voor mij/ons allen gezegd.

music_kaza
De Zelda game heeft alles wat een goeie game nodig heeft. Waaronder de muziek. Past er perfect bij en van alles was, ook hier laat Nintendo zich van een goeie kant zien.

Hypnotick
Heel erg mooie soundtrack van 1 van de beste videogames ooit gemaakt. alleen jammer dat er niks is gedaan met de muziek in The Great Fairy Fountain daar kan je een hele mooie compositie van maken

avatar van Harderwiek
Dit is fenomenaal!

Deranged
Vijf sterren lijkt me wat veel, maar 4.5 is toch zeker gerechtvaardigd denk ik.

avatar van Leeds
Enkele weken geleden botste ik op deze site:

Materia Collective presents: Hero of Time by Materia Collective —Kickstarter

Een kickstarterscampagne voor de lancering van Hero of Time. Eigenlijk een volledig nieuw album gebouwd rondom Ocarina of Time. Eveneens met een symfonisch orkest. Het zou om een officieel release gaan met goedkeuring van Nintendo.

Dit hier zou gaan om een niet officiële release. Maar het is wel een hele goede plaat moet ik zeggen.

En dit is ook officieel en zeer de moeite waard: The Legend Of Zelda 25Th Anniversary Symphony

Koji Kondo - The Legend Of Zelda: 25th Anniversary (Special Orchestra CD) at Discogs

avatar van Leeds
west schreef:

Not on vinyl, spijtig. Nu, deze plaat uit '99 eigenlijk ook niet. Eens op zoek gaan naar deze special orchestra cd. Die 25th anni ziet er interessant uit. Thx for the tip west!

Leeds schreef:

Het door jouw genoemde Hero of Time is wel op vinyl uit.

Momenteel op werkelijk schitterend gekleurd vinyl met prachtige hoes hier betaalbaar te krijgen:
HERO OF TIME (MUSIC FROM THE LEGEND OF ZELDA: OCARINA OF TIME) [VINYL]: Amazon.co.uk: Music

Mijn 5* zijn voor deze schitterende uitvoering door het 64-koppige Slovaaks Nationaal Symphonie Orkest.