Deed me op het eerste zicht wat denken aan die Carbon verzamelaar, een niet geheel geslaagde breakcore verzamelaar. Echter in tegenstelling tot die CD weet Invasion From xXx Dimension wel te overtuigen. Bekende namen, dikwijls geen echte favorieten van mij (denk aan een Doormouse, Snares of Duranduranduran) zetten hier toch allemaal hun beste beentje voor.
Verzamelaar begint direct goed met sterk werk van Snares. "Mutant Cunt Sniffer" is goed ratelende breakcore gemixed met een portie oldstyle hardcore. Zeer cool melodietje, en een geweldige climax, hard en geschift doorbeukende track. Dev/Null komt met "Fuck Anyone..." aandraven met een wat luchtigere track. Vooral het jolly melodietje maakt de track niet te zwaar, al blijft het natuurlijk wel breakcore. En ook in deze track zeer coole hardcore invloeden. "44 Edit" is wat aparter, nogal vreemde melodie, en cool ritmisch geklooi. Treble gerichte breakcore, maar geweldig ratelend en heerlijk verkapt. Voeg daarbij een sterke opbouw en dit is de eerste echte topper. Waarmee we bij de eerste MSA artiest komen. Rotator is me ondertussen bekend, "High Speed Zombie Chase" is jammer genoeg niet z'n beste track. Iets te flauw, al komt dat vooral door het voorgaand geweld denk ik. Gelukkig weinig tijd om te treuren, "Hairmetal" is weer een echte voltreffer, super melodietje met lekker ratelend gebeuk eroverheen. Heerlijke track. En ook Doormouse weet ik hier best te waarderen. Niet de beste track, maar zeer entertaining, veel voice sample gedoe, stevig en lekker op en neer bonkend. En dan tijd voor een stukje Drop The Lime. Weer een lieflijk nummertje van deze artiest. Tussen al dit hectisch zwaar gebeuk komt een track als deze echt geroepen. Geniaal contrast. Echt zo'n Warner Bros tunetje opgesmukt met licht maar hectisch geratel.
En ook "The Moon Of Christ..." is best cool, al klinkt het soms iets te "fake stoer". Veel blaat en weinig wol, al valt de wol nog wel mee dan

. Dan toch liever Krumble, die me met "Popular Fuck TraxXx" ook weer wat meer weet te overtuigen. Lekker ratelende breakcore, geen uitschieter op dit album, maar wel zeer cool. Wel een uitschieter (en hoe kan het ook anders) is Xanopticon's "Stormtower". Niemand die zoveel breakt zoals Xanopticon denk ik. Milimetersamples worden weer bovengehaald, en zoals steeds minutieus gerangschikt in geweldige patronen. Track die steeds hectischer wordt, en helemaal openbloeit wanneer dat pieperig sampletje zo'n goeie 5 keer per seconden door de track gegooid wordt. Overheerlijke chaos die weer voorzien wordt van een uitzinnige climax. Eentje om de buren goed mee lastig vallen wanneer die jou eens denken te pesten met hun nieuwe Prodigy album. "GeorDie Salvation" is terug wat meer doorsnee breakcore, met een zeer cool breakje (foute sampletjes) en een hoop geknipoog. Doet wat aan Sickboy denken, alleen iets harder. En ook Electric Kettle slaat de bal niet mis. Geweldig hectisch geschraap, ligt redelijk zwaar op de maag, maar dat mag je wel verwachten van een goed breakcore trackje. "Maligno" is dan iets minder hectisch, de distortion maakt het meer dan goed. Geweldig vette track, doet een beetje denken aan D'Kat zelfs. Sublieme track. Electromeca zorgt weer voor wat adem met "Uncut", wat zachter ratelend nummertje, voor wie Electromeca kent zal het herkenbaar klinken. En als afsluiter wordt het net iets experimenteler. "Dubjere" is een relatief chille track waar een knappe wave overheerst, met daarover complex ratelende ritmes. Speciaal sfeertje, maar absoluut lekkere track.
Nog maar weinig verzamelaar van zulke kwaliteit gezien. Geen slechte track te bekennen, amper wat minder indrukwekkende nummers. Maar uitschieters genoeg hier. Dikke 4.5*, geweldig album.