Tapes 'n Tapes - Outside (2011)

Label: Ibid

1. Badaboom (3:56)
  2. Swm (2:45)
  3. One in the World (2:49)
  4. Nightfall (4:51)
  5. Desert Plane (3:43)
  6. Outro (2:47)
  7. Freak Out (4:05)
  8. The Saddest of All Keys (3:50)
  9. Hidee Ho (4:44)
  10. People You Know (2:33)
  11. On and On (4:28)
  12. Mighty Long (3:50)
avatar van sydbarrett
Toch weer een poging wagen... Tapes 'n Tapes is zo'n bandje dat redelijk goed beoordeeld wordt, maar dat mij tot nu toe echt nooit wat gedaan heeft. Het raakt(e) me compleet niet, verder ook erg saai en 'normaaltjes'.

Nu dus maar deze plaat waar ik wel 'iets' in hoor, maar nog steeds klinkt het allemaal erg vlak.. Hoor lichte gelijkenissen met Born Ruffians en Band of Horses, maar het kan niet aan die twee tippen...

Nihilisme
Grappig, ik vind dit dan weer een stuk leuker dan Born Ruffians of de laatste twee van Band of Horses. Vond 't vorige album van de Tapes, Walk It Off, niet heel erg goed na de geweldige debuutplaat, maar vind deze toch wel weer erg leuk. Typisch nummers die de hele dag in mijn hoofd rondspoken. Laten we eens beginnen met 3,5*.

avatar van AOVV
Ik heb het album net voor een eerste keer beluisterd, en in mijn hoofd schemert de naam Vampire Weekend door. Maar dan net wat minder fris. Sommige nummers blijven wel hangen, inderdaad, maar ik moet deze eerst nog maar eens een paar keer meer spelen om tot een beoordeling te komen, dat spreekt voor zich..

avatar van AOVV
Degelijke plaat, met enkele mooie nummers op, zoals de opener en 'Outro'. 'One In The World' doet me een beetje denken aan The Strokes. Tapes 'n Tapes doet niets opzienbarend, gewoon een gezellig bandje.

3 sterren

avatar van The Eraser
Goede plaat, de lichtvoetigheid van Vampire weekend met meer rockability. De stem van de zanger vind ik ook enorm fijn om naar te luisteren.

avatar van The Eraser
We horen de lichtvoetigheid van Vampire Weekend maar dan met meer rockability. 'One in the World' is wellicht het nummer dat de meeste associaties aan Vampire Weekend oproept. Een zomers en luchtig nummer dat net niet de drie minuten haalt. 'SWM' is ook een voorbeeld van een korte, puntige en aanstekelijke song die je zo kan meeneuriën. 'Nightfall' is één van de hoogtepunten op dit album met fijne ritmeveranderingen, blazers en zanger Josh Grier die fantastisch zingt. Wat een prachtige stem heeft die man! Het daaropvolgende nummer 'Desert Plane', dat begint met staccato gitaren die aan Interpol doen denken, is wederom een hoogtepunt. Ook hier een heerlijke ritmesectie en een aanstekelijk zingende Josh Grier en een song die knap opbouwt naar een kleine climax. 'Outro' bestaat voor tweederde uit een fantastische outro die al ingezet wordt op seconde veertig. Ze laten zien dat ze ook flink kunnen rocken en dat resulteert in een wervelende finale. Ook het begin van het bluesy 'The Saddest of all Keys' wekt hoge verwachtingen op en lost die vervolgens meer dan in met een fantastisch refrein, waar Grier zich als een bezetene een weg boven de instrumenten uitschreeuwt. 'On and On' eindigt in een mooie geluidsbrij van gitaar,drums en een klokkenspel en is daardoor misschien wel de interessantste song op dit album en ook afsluiter 'Mighty Long, met weeral een fijne ritmesectie en dito refrein weet te overtuigen. Toch heb ik ook een paar kanttekeningen, de refreinen van 'People You Know' en 'Freak Out' klinken nogal houterig en kunnen mij niet boeien. En ik mis ook wel een element wat deze band echt speciaal maakt. Een eigen geluid zeg maar.

Tapes 'n Tapes levert met zijn derde studioplaat een meer dan degelijke cd af. Vooral de stem van zanger Josh Grier en de aanstekelijke ritmesectie gecombineerd met een zekere rockability kunnen mij bekoren en zorgen ervoor dat ik deze plaat in de toekomst zeker nog eens zal opzetten

avatar van oceanvolta
Redelijk aanstekelijk plaatje dit. Toch mis ik nummers zoals Insistor van hun debuut Loon.
Ik vind wel dat Tapes 'n Tapes een eigen geluid heeft. Bijvoorbeeld the Saddest of All Keys is een typisch Tapes 'n Tapes nummer met de karakteristieke stem van Josh Grier. Het orgeltje op de achtergrond van dit nummer is super cool.
Naast de al eerder genoemde band Vampire Weekend, hoor ik ook wat van Modest Mouse terug. Onder andere de gekte die zij ook in hun muziek hebben. Het is alleen wat gedoseerder.
Jammer, want er had van mij wel wat meer pit in gemogen.

Tot en met #8 (The Saddest Of All Keys) alleen maar hoogtepunten, maar ook de rest mag er zijn. Toegankelijker dan voorgaande albums.

Lees mijn recensie hier