Mogwai - Government Commissions (2005)

Alternatieve titel: BBC Sessions 1996-2003

Label: [PIAS]

1. Hunted by a Freak (4:10)
  2. R U Still in 2 It (6:19)
  3. New Paths to Helicon Part II (2:54)
  4. Kappa (4:26)
  5. Cody (6:09)
  6. Like Herod (18:31)
  7. Secret Pint (4:45)
  8. Superheroes of BMX (7:31)
  9. New Paths to Helicon Part I (8:13)
  10. Stop Coming to My House (4:42)
Heerlijk... Gewoonweg heerlijk! Wat een unieke band is dit toch.

avatar van Dr-Gonzo
Unieke band, dat ben ik geheel met je eens 42, en toch ... toch voegt dit album voor mij niets toe. Van zo goed als alle songs geef ik de voorkeur aan de albumversie. Met name de versie van Like Herod viel mij tegen, het geraas en gekraak aan het eind van het nummer is mij bekend van My Father My King (waarvan ik ook de laatste 5 minuten nog wel eens beluister), maar bij Like Herod vond ik het geen verbetering, integendeel..
Misschien dat ik mijn mening nog eens aanpas als ik deze lui eindelijk een keer live te zien heb gekregen, maar voorlopig is dit absoluut niet mijn favoriete Mogwai realease.

Ik begrijp wat je bedoeld. Mijn tick is dat ik een voorliefde heb voor live-muziek.

fastpulseboy
hmmm ik vind de like herod versie juist wel erg leuk.....ik ben ook een beetje van de "live" feel zeker bij dit nummer, dat het ook nog eens 1 keer zo lang duurt vind ik geweldig. ik heb dit op LP en dit nummer behelsd dus een hele kant hehehe. het enige jammere is dat wanneer de noise begint het niet veel harder is dan de rest, terwijl de studio versie iets meer klinkt als een kiepwagen bakstenen die over je heen komt. de extra geluidjes (gitaareffecten) na de tweede uitbarsting zijn een zeer welcome afwisseling in vergelijking met de studio versie.

avatar van wakingdream
Ik vind de live versie van Hunted by a Freak echt subliem, miss wel beter dan de album versie.