Kirsten Thien - Delicious (2010)

1 stem

11. Get Outta the Funk, Get into the Groove
  12. Treat 'Im Like a Man [Radio Edit]
  13. Taxi Love [Radio Edit]
Hendrik68
Kirsten Thien werd geboren in Berlijn en groeide op in Maine, helemaal rechtsboven in het hoekje van de VS. Veel verder van het mekka van de blues kan je bijna niet opgroeien. Tegenwoordig woont ze in New York. Thien is een artieste die zowel solo als met band optreedt. Mensen die willen weten hoe ze solo live klinkt moeten het album Solo Live from the Meisenfrei Blues Club eens proberen. Dan kan je horen waar ze in haar eentje allemaal toe in staat is. Ze is gezegend met een fantastische stem die in de verte wat lijkt op Bonnie Raitt. De soul druipt er werkelijk vanaf. Ze begeleidt zichzelf buitengewoon geïnspireerd op de akoestische gitaar. En ze is, voor het oog niet onbelangrijk, gezegend met een prachtige bos rode krullen.

Heel anders gaat het op dit album. Een album dat volledig is opgenomen met band. En wat voor een band. Een stel toppers die zich volledig in dienst van Kirsten stellen. Het album bevat eigenlijk alle elementen van de moderne soulvolle blues. Compleet met blazers, blazers die ook door de Stones werden gebruikt. Het mooie van dit album is dat de diepgang hier zo oprecht overkomt. Geen onnodig overdreven uithalen, maar gewoon daar uithalen op de momenten dat het nummer er om vraagt. Zeer professioneel. Dit album pakt mij volledig en dat is best knap, want deze kant van de blues is niet direct mijn favoriete kant. Maar als muziek oprecht klinkt dan kom je bij mij een heel eind. Hier komen talent, passie en gevoel voor de blues op een prachtige manier samen en als slagroom op de taart speelt de legendarische Hubert Sumlin ook nog een deuntje mee. Ik weet zeker dat mensen die meer van soul dan van blues houden hier zeker ook van kunnen genieten. Ik heb haar eerste tour in Nederland moeten missen, vorig jaar was ze nog op Texel tijdens het Bluesfestival daar. De eerstvolgende keer ben ik er zeker bij.