menu

Mott the Hoople - The Hoople (1974)

mijn stem
3,42 (25)
25 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Columbia

  1. The Golden Age of Rock & Roll (3:27)
  2. Marionette (5:04)
  3. Alice (5:17)
  4. Crash Street Kidds (4:31)
  5. Born Late '58 (3:58)
  6. Trudi's Song (4:25)
  7. Pearl 'N' Roy (England) (4:26)
  8. Through the Looking Glass (4:36)
  9. Roll Away the Stone (3:08)
totale tijdsduur: 38:52
zoeken in:
avatar van JJ&Joan
4,0
Zoveel mensen houden van Bowie. Terecht overigens. Wie van Bowie houdt in de seventies zal Mott the Hoople zeker ook kunnen smaken. Ian Hunter is immers een indrukwekkende zanger. Deze muziek wordt vaak bij de glamrock onderverdeeld. Maar vaak onderstijgt deze band toch dit genre. Aanstekelijke rockers (The Golden Age, Roll away the Stone ) worden afgewisseld met vaak theatrale stukken (Through the Looking glass, Marionette). Kortom een memorabele band van de seventies.

avatar van vielip
4,0
Mijn eerste Mott The Hoople album dat ik in bezit heb. En meteen een prachtige! Ik was wel bekend met het werk van Ian Hunter. Dat vind ik geweldig dus dan kom je bijna automatisch bij Mott terecht. De muziek is moeilijk in een hokje te plaatsen vind ik. Het gaat alle kanten op; rock, ballads, pop, bombast, theatraal...je krijgt een breed scala aan stijlen voorgeschoteld. De bekende nummers als Roll away the stone en The golden age of rock & roll blijven lekker om te horen. Ze vervelen niet snel. Iets waar veel bekende nummers juist wél last van hebben. Zegt iets over de kwaliteit wellicht? Marionette is een heel apart nummer. Het lijkt wel musical af en toe met die gesproken stukjes. Ik ga zeker meer van deze band aanschaffen!

kistenkuif
Daar ga je dan nog veel plezier aan beleven. De eerdere albums All The Young Dudes en en het daarop volgende Mott beluister ik ook nog steeds graag. Deze vind ik net een streep minder. Van Ian Hunter solo vind ik zijn laatste vier albums verrassend vitaal en goed.

avatar van Jaep
4,0
Wat een lekkere plaat! Lekker eclectisch, zoals hierboven ook al gememoreerd. Pearl 'N' Roy en Alice wil ik genoemd hebben als favorieten. Toch jammer dat je deze band bijna nergens meer hoort, op hun bekendste hit All the Young Dudes na.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:28 uur

geplaatst: vandaag om 14:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.