Gregg Allman - Low Country Blues (2011)

Blues / Rock
Label: Rounder

1. Floating Bridge (4:45)
  2. Little by Little (2:45)
  3. Devil Got My Woman (4:52)
  4. I Can't Be Satisfied (3:31)
  5. Blind Man (3:46)
  6. Just Another Rider (5:39)
  7. Please Accept My Love (3:07)
  8. I Believe I'll Go Back Home (3:49)
  9. Tears Tears Tears (4:55)
  10. My Love Is Your Love (4:14)
  11. Checking on My Baby (4:06)
  12. Rolling Stone (7:04)
avatar van Bartjeking
Petje af voor Gregg Allman, dit is een bijzonder fijn roots georiënteerd bluesplaatje geworden. Wat rustiger dan het meeste werk van de gebroeders Allman, maar van dezelfde hoge kwaliteit. Zijn stem is nog steeds prima in orde en dat in combinatie met een akoestisch geluid (op bijvoorbeeld het prachtige Devil Got My Woman) is geweldig rustgevend. De echte blues-liefhebbers zullen de meeste nummers al in andere versies kennen, maar (samen met T Bone Burnett als producer) heeft Gregg Allman toch zijn eigen sound erin kunnen stoppen...waarbij uiteraard ook een mooi blazers-ensamble niet ontbreekt.....knap! Alleen het nummer 'Just Another Ride' Komt uit zijn eigen Bic-pennetje.

Voorlopig 3.5 sterren en kijk er naar uit om hem op Bospop te zien, waarvoor hij deze week is bevestigd (als de prijzen niet het pannetje uit gaan reizen).

avatar van BB King
hoop hem zeker op Bospop te gaan zien deze zomer!
mag hij ook meteen wat fijn Allman Brothers werk meenemen!

Stijn_Slayer
Wat sympathiek van Greg Allman dat hij speciaal voor ons land een album heeft opgenomen.

Het is ergens wel een beetje treurig dat het veertien jaar heeft geduurd (acht als je Hittin' the Note van ABB meetelt) voordat Greg met een nieuw album kwam, en dan zijn het elf covers. Smaak heeft hij gelukkig wel, en de echte liefhebber zal dat inderdaad bevestigen.

Ondanks dat de muziek niet bepaald stripped-down is komt het vaak wel zo over. Het is een fijne, rustige blues cd, maar niets opzienbarends. Een leuk tussendoortje. Je mist er niets aan als je 'm niet hebt, maar het is ook geen onaardige cd om geregeld te draaien. Greg speelt echter wat op de automatische piloot. De echte 'drive' is er uit.

'Please Accept My Love' had hij achterwege mogen laten, en aan zijn co-geschreven 'Just Another Rider' had hij ook nog wel even mogen sleutelen. Greg's orgel zit daarnaast constant véél te zacht in de mix. Je hoort 'm haast niet.

Ik ga 'm live skippen voor dat soort prijzen (€70,- Bospop, €55,- Bonn). Voor dat geld ga ik nog niet eens naar de Allman Brothers Band, voor zover je die groep nog zo mag noemen.

Ozric Spacefolk
Voor de geïnteresseerden, dit zijn de schrijvers van de songs:
1. Floating Bridge – Sleepy John Estes
10. My Love Is Your Love – Magic Sam
11. Checking On My Baby – Otis Rush
12. Rolling Stone – New Arrangement by Gregg Allman & T Bone Burnett

avatar van Ronald5150
"Low Country Blues" bevat louter covers van blues evergreens. Allman houdt het allemaal redelijk veilig en komt niet met nieuwe of aangepaste arrangementen. Maar samen met producer T Bone Burnett laat Allman toch een mooi authentiek bluesgeluid horen. De sfeer is over het algemeen warm, net als de instrumentatie. De nummers worden vrij ingetogen gespeeld, maar dit is nergens storend. De passie is duidelijk hoorbaar en uiteindelijk levert dit een mooi pallet liedjes op. Geen essentiële aanvulling op het oeuvre van Gregg Allman, maar zeker wel een hele fraaie.

avatar van vanwijk
Voor € 4,99 gekocht bij de mega store in Eindhoven. Een heerlijk relaxed album.

avatar van milesdavisjr
Een redelijk album van Allman, waarin de sfeer losjes is, de productie warm en Allman zoals altijd goed bij stem. Niet alle nummers zijn even sterk maar Blind Man en het relaxte Just Another Rider zijn prima songs. Wat je hoort is een man die het allemaal al heeft meegemaakt, iemand die lekker wil musiceren en waarbij de noodzaak ontbreekt om een plaat af te leveren die het genre de spreekwoordelijke schop onder de kont wil geven. Daar zit hem ook wel een beetje de crux, het is over de hele linie wat gezapig en wat terughoudend. Het scheelt echter dat je Allman heet en mede de standaard hebt gezet voor een genre waarin jij een van de vaandeldragers bent, onder aan de streep houd je op deze plaat dus genoeg nummers over die een dikke voldoende halen. In zijn oeuvre is het echter niet een heel sterk album.

Mssr Renard
Deze heb ik op discogs in de wantlist staan. Vooral Allman is iets wat ik zeker allemaal op vinyl wil. ?

Mssr Renard
Niet mijn favoriete Gregg Allman-soloplaat, maar uiteraard vele malen beter dan de twee Gregg Allman Band-platen uit de jaren '80. Maar zoals gezegd lijkt het hier maar wat voort te slepen.

Het is lome en trage plaat, maar de gekozen songs lenen zich daar wel weer prima voor. Op deze plaat speelt wel Doyle Bramhall II gitaar op enkele nummers en T Bone Burnett op enkele songs. Verder op enkele songs wat dobro of blazers. De producer is ook T Bone Burnett en heel bijzonder is de plaat opgenomen in Los Angeles, terwijl de nadruk hier op delta blues ligt.

Je zou verwachten (ook gezien de titel) dat de plaat ergebns in het zuiden zou zijn opgenomen.

Completist dat ik ben, heb ik deze op 2LP met twee bonussongs: Out of Bad Luck (Sam Maghett) en Reconsider Baby (Lowell Fulson).

Overigens is het gitaarwerk van Bramhall erg fijn, en uiteraard is de zang van Gregg natuurlijk perfect voor een bluesplaat als deze. Ook al vind ik Laid Back en Searching for Simplicity beter, ik zet dezd Low Country Blues toch graag op.