Waterpipes & Dykes (1998)

Alternatieve titel: Dutch Psychedelic Underground 1966-1972

Label: Distortion

1. Karel Appel - Musique Barbare (1:28)
  2. Maskers - Death (3:41)
  3. Met en Zonder - Afterbirth of a Dream (2:15)
  4. N.V. Groep 65 - Lost (3:12)
  5. Dirty - Bad Merchandise (2:46)
  6. Motives - I Can Hear Colours (2:57)
  7. Crash - Last Week (2:12)
  8. Bumble Bees - Maybe Someday (2:28)
  9. Woorden - Woorden (3:14)
  10. Mother's Love - Highway to Heaven (3:28)
  11. Nicols - She Had a Name to Find Out (2:46)
  12. Incredible - She Died (2:48)
  13. N.V. Groep 65 - Pipe and You Like It (3:31)
  14. St. Giles System - Swedish Tears (3:50)
  15. Met en Zonder - Now I Know (3:26)
  16. Short 66 - I.L.N. Double U (3:29)
  17. Children of Jubal - Song of Jubal * (11:06)
  18. Suprieze - Lazarus * (13:53)
avatar van Toon1
De meeste van deze nummers zijn hier voor de eerste keer verkrijgbaar en komen uit het archief van één of ander muziekinstituut van Arnhem. Er staan heel wat sublieme nummers op, vooral de twee afsluiters zijn heerlijk.

Die track van Karel Appel (jep, de schilder!) is overigens wel grappig, zijn Engels klinkt wel érg slecht .

sxesven
Karel Appel (jep, de schilder!)

Lezen is me óók een kunst, hoor.

avatar van vanrippestein
fcking nice compilatie vol ongure psychedelische meuk van de bovenste klasse. Van alle psych/freak verzamelaars is dit by far mn lievelingalbum

avatar van O.B.B.
Trotse bezitter van deze lp op mooie psychedelisch multicolor vinyl. Destijds veel fijne uurtjes mee beleefd met de lavalamp aan op m'n zolderkamertje. Maar nog steeds heerlijk om me af en toe onder te dompelen in deze compilatie van geweldige obscure psychedelische Nederbiet die ik anders nooit gehoord zou hebben. Verzamelaar van wereldklasse..