een album uit de nadagen van zijn carrière. het achtste album van singer/songwriter Greg Trooper, die in 1986 debuteerde met "We Won't Dance" onder de naam Greg Trooper Band met daarop zijn door Steve Earle gecoverde nummer "Little Sister". niet te verwarren met het gelijknamige nummer van Doc Pomus en Mort Shuman dat o.a. door Ry Cooder werd gecoverd.
wederom een sterk album met 12 door hemzelf gepende memorabele, toegankelijke liedjes van deze begenadigde songwriter. de stevige rock van een album als "Straight Down Rain" blijft hier achterwege.
de sound ligt meer in het verlengde van het sterke door Dan Penn geproduceerde "Make It Through This World" met door hem prachtig gezongen liedjes die nergens uit de bocht vliegen.
mid-tempo nummers als de opener "Nobody in the Whole Wide World" en "Could Have Been You" mede door Hammond B-3 orgel gedragen klinken als Memphis soul in de geest van southern soul legende Dan Penn.
"Dreams Like This", "Bullet Proof Heart" en "Time For Love" zijn een 3-tal bescheiden licht rockende nummers alle voorzien van sterke melodieën en "Might Be a Train" heeft iets weg van rock-a-billy, maar de man schittert toch vooral in een 6-tal folky ballads met als hoogtepunten "Call Me Hank", "First True Love" met prachtige harmoniezang van Claire Mullally en de afsluiter "Everything Will Be Just Fine". ook "We've Still Got Time", "Just One Hand" en "Second Wind" vallen in die categorie.
Greg Trooper was een gerespecteerd muzikant, o.a. Buddy Miller en Steve Earle die hem liefkozend "Troop" noemde waren fan. in die zin kreeg hij wel artistieke erkenning van zijn collega's in het vak, maar de man had tijdens zijn leven wel meer commerciële erkenning mogen krijgen voor zijn prachtige liedjes.
hij trad regelmatig solo op in het kleine Nederlandse clubcircuit. kennelijk omdat het geld ontbrak om met een band de oversteek over de grote plas te maken. een bescheiden, sympathieke man die ik na 1 van zijn optredens hier ter lande kort mocht spreken, waarbij ik dit door hem gesigneerde album aanschafte met daarop de woorden "Bas, Thanks!". bij deze postuum"Thanks, Greg!".
"Upside-Down Town" is wellicht net ietsje minder dan de voorganger maar aangezien een waardering van 4,25 niet mogelijk is toch maar een 4,5 voor dit album.
Album werd geproduceerd door Stewart Lerman, Kevin McKendree & Greg Trooper
Recorded at The Shine Box, Hoboken, New Jersey & The Rock House, Franklin, Tennessee & Upstairs, Rockaway Park, New York
Greg Trooper: vocals, acoustic guitar, mandolin, harmonica, pump organ, piano, percussion
Kevin McKendree: Wurlitzer electric piano, acoustic piano, Hammond B-3 organ, bass, electric guitar
Kenneth Blevins/Brian Griffin: drums
Jack Trooper: drums, dembe, percussion
Stewart Lerman: bass guitar, pump organ, percussion
Michael McAdam: acoustic guitar, banjo, electric guitars, slide guitar
Dave Jacques: bass guitar, upright bass
Chip Dolan: accordion, organ