Jimmy Forrest - All the Gin Is Gone (1963)

Jazz
Label: Delmark

1. All the Gin Is Gone (4:50)
  2. Laura (6:45)
  3. You Go to My Head * (6:35)
  4. Myra (5:34)
  5. Caravan (9:27)
  6. What's New (3:01)
  7. Sunkenfoal (5:20)
All The Gin is Gone helaas, maar wel met Grant Green op gitaar.

Dit album met de fraaie titel All the Gin Is Gone uit 1963 wordt allereerst als een bop plaat gezien, maar ik hoor toch ook hardbop met soul-jazz invloeden. Hoe kan het ook anders met een weer eens uitblinkende Grant Green op gitaar. Bandleider Jimmy Forrest speelt op tenor saxofoon ook de sterren van het dak.

Ze worden begeleid door een prima spelende Harold Mabern op piano, Gene Ramey op bas en een lekker drummende Elvin Jones. Kant 1 van de LP klinkt al echt goed, zeker Laura, maar kant 2 is uitstekend met twee echt goede songs: Caravan & Sunkenfoal. Verrassend sterke plaat dit!