Ruth Jacott - A Tribute to Billie Holiday (2010)

Suriname
Jazz
Label: CNR

1. Good Morning Heartache (4:38)
  2. You Can't Lose a Broken Heart (3:11)
  3. I'm a Fool to Want You (4:33)
  4. The End of a Love Affair (5:28)
  5. Ain't Nobody's Business (3:29)
  6. Strange Fruit (3:03)
  7. Lover Come Back to Me (4:07)
  8. God Bless the Child (6:54)
  9. Laughing at Life (3:03)
  10. You're My Thrill (4:37)
  11. Loverman (5:40)
  12. Stormy Blues (3:31)
avatar van Angelo
In navolging van haar rol als Billie Holiday heeft ze dan nu ook een album met liedjes van die zangeres opgenomen.Twee jaar geleden bracht ze nog een album uit in de stijl van Latijns-Amerikaanse muziek, en onlangs een album geheel in de jazz-sfeer. Een genre die kennelijk niet alleen weggelegd was/is voor Rita Reys, Rita Hovink of Trijntje Oosterhuis, maar ook voor Ruth Jacott. Zo blijkt tijdens de beluistering van dit album.
De loepzuivere stem van Ruth Jacott in combinatie met de instrumentatie van het Metropole Orkest zorgen voor een fraai eindresultaat. Hoewel Ruth Jacott anno 2011 niet meer behoort tot de populairste en succesvolste zangeressen van Nederland, vind ik dat ze wel meer waardering hoort te krijgen voor hetgeen ze doet. Dit is namelijk een vakvrouw in hart en nieren.
Ze vertolkt dan wel liedjes van een andere zangeres, maar dit repertoire lijkt op haar lijf geschreven te zijn. Het voelt dan ook aan als een warme jas. Helaas zullen denk ik niet veel mensen van het bestaan van dit album afweten, daar het vrijwel geen promotie ontving. Prachtige hoesfoto trouwens!