Korpiklaani - Ukon Wacka (2011)

Finland
Metal / Folk
Label: Nuclear Blast

1. Louhen Yhdeksäs Poika (3:23)
  2. Päät Pois Tai Hirteen (3:14)
  3. Tuoppi Oltta (3:34)

9. Vaarinpolkka (2:19)
  10. Surma (6:20)
  11. Iron Fist * (2:51)
avatar van Metalhead99
Het zevende album alweer. Ik ben benieuwd wat ze er nu weer van hebben gemaakt.

avatar van Metalhead99
Er is een videoclip opgenomen bij hun nieuwe nummer Tequila: YouTube - KORPIKLAANI Tequila [OFFICIAL VIDEO]

avatar van Metalhead99
Päät Pois Tai Hirteen, Tuoppi Oltta en Ukon Wacka zijn ook al op youtube te beluisteren.

avatar van Metalhead99
De mannen van Korpiklaani hebben op deze plaat een wat harder geluid. De songs bestaan uit minder catchy riedeltjes en alles klinkt wat harder. De Metal invloeden komen op deze plaat weer wat meer naar voren. Ik kan het zeker waarderen. Ook de bonus track, Iron Fist (een Motörhead cover) is zeker niet slecht. Ik was namelijk bang dat door de instrumenten die bij Korpiklaani doorgaans op de voorgrond treden (viool en harmonica) het nummer helemaal verkracht zou worden, maar dat viel reuze mee. De gitaren komen bij dit nummer wat meer op de voorgrond, waardoor het nog behoorlijk lekker klinkt. Na twee platen die ik wat minder vond, heeft Korpiklaani met dit album weer een plaat gemaakt die me wat meer kan bekoren.

avatar van Kef
Kef
Niet verassend, maar wel lekker 100% Korpiklaani. Bonus track Iron Fist is ook erg leuk gedaan.

avatar van notsub
Op de nieuwe van Korpiklaani doen de heren weer wat er van hun verwacht wordt. Met hun bekende snelle ritmes gaat men als razenden tekeer in het land van de Folk Metal. De tequila zal weer rijkelijk vloeien en de keuze om Motorhead te coveren lijkt een vreemde, maar het pakt goed uit. Het is een CD die uitnodigt om te gaan feesten, dus dat wordt weer springen tijdens de optredens.