The Coup - Party Music (2001)

Label: 75 Ark

1. Everythang (3:53)
  2. 5 Million Ways to Kill a C.E.O. (5:26)
  3. Wear Clean Draws (4:52)
  4. Ghetto Manifesto (6:20)
  5. Get Up (4:02)

met dead prez

6. Tight (3:12)
  7. Ride the Fence (3:43)
  8. Nowalaters (4:43)
  9. Pork and Beef (4:00)
  10. Heven Tonite (3:51)
  11. Thought About It 2 (4:38)
  12. Lazymuthafucka (4:41)
avatar van BoordAppel
En dit is dus de originele hoes . Goede timing.

avatar van Gyzzz
Deze heb ik vandaag aangeschaft. Een 3.5* CD, maar niet een gewone. Ik vind het begin van het album erg sterk en minstens 4* waard, maar naarmate het album vordert zakt het wel vreselijk weg in slappe R&B-refreintjes helaas.

Eerste hele cd die ik van 'The Coup' heb beluisterd. Ik sluit me aan bij de commentaar hierboven, het niveau van de nummers wisselt. Er staan een paar 5* nummers op (Everythang, Lazymuthafucka, 5 million ways to kill a ceo, Ride the fence), maar de rest is maar middelmatig. Het viel me ook op dat de groep bij elk liedje hetzelfde formule gebruikt (strofe - refrein - strofe- refrein ...) typisch voor de gemiddelde rapgroep, maar na een tijd gaat dit serieus vervelen (het wachten op een b-gedeelte). Ik hou toch meer van wat afwisseling. Toch nog een 3 1/2*, met name o.w.v. de geestige, rebelse lyrics (zie tekst Everythang) en de dj Pam the Funkstress.

avatar van Herr Meijer
Hier staat hij dus.

Dit originele artwork komt overigens uit juni 2001, dus ruim voor 11 september van dat jaar. Inderdaad, dat is timing.

Het album ging uitgebracht worden begin september

avatar van king_pin
haha, toen ik de hoes zag dacht ik dat het een hele slechte grap was, zou wat zijn als ze de echte hoes gehouden hadden.

avatar van frans swa
Thibaut V schreef: