Deicide - To Hell with God (2011)

Label: Century Media

1. To Hell with God (4:21)
  2. Save Your (3:32)
  3. Witness of Death (3:05)
  4. Conviction (3:15)
  5. Empowered by Blasphemy (3:16)
  6. Angels in Hell (3:12)
  7. Hang in Agony Until You're Dead (3:59)
  8. Servant of the Enemy (3:17)
  9. Into the Darkness You Go (3:32)
  10. How Can You Call Yourself a God (4:15)
avatar van Tha)Sven
Altijd zo wonderlijk subtiel, deze band

avatar van Edwynn
Ja het is weer lachen, gieren, brullen met de titels. De twee nummers die ik tot nu toe gehoord heb, zijn overigens wel behoorlijk gaaf.
Sinds Sinds de broertjes Hoffmann uit de band zijn, is het muzikale niveau wel degelijk omhoog gegaan.

avatar van bennerd
Tha)Sven schreef:
Altijd zo wonderlijk subtiel, deze band

Ik vraag mij nog steeds af waar ze het over hebben.

Heb deze cd in ieder geval wel binnengehaald. De voorganger heb ik overgeslagen, maar The Stench of Redemption trok ik wel.

avatar van Metalhead99
Ik heb hem inmiddels beluisterd en het is een lekkere beukplaat geworden. Ik ben niet echt bekend met het werk van Deicide, dit is na het debuut de enigste plaat die ik van ze beluisterd heb, maar als ik deze vergelijk met hun debuut, dan vind ik deze plaat kwalitatief gezien zeker een stuk beter. Ik ga eens wat meer later werk van Deicide beluisteren. 24 juni komen ze naar Drachten, ik wil er wel bij zijn, maar ik wacht eerst maar af, de mannen van Deicide zeggen nogal vaak optredens af. Ik had ze vorig jaar ook wel op Graspop willen zien, maar toen kwamen ze op den duur ook niet meer...

avatar van Don Cappuccino
Na de grote teleurstelling genaamd Till Death To Us Part komt nu het geweldige nieuwe album To Hell with God wat eigenlijk gewoon de opvolger van The Stench of Redemption had moeten zijn. Het vorige album was helemaal ingespeeld door drummer Steve Asheim. Een ding wat me gelijk opvalt is de hele goede productie. Ieder instrument is te horen en de dubbele bas staat niet te overheersend in de mix, iets wat bij veel metalbands van nu wel het geval is. Ralph Santolla speelt weer heerlijke en melodieuze solo´s, dat is echt een toevoeging aan Deicide. De zang van Glen Benton is ook weer erg goed. De titels zijn vrij lachwekkend maar de muziek is geweldig. 4 sterren.

ik volg deze band al sinds 1988 ,jammer dat dit album niet echt beukt
zijn ze het ,het oudere werk is veel beter zoals bij de meeste bands zo het geval is !
muzikaaltechnisch is het wel wat veranderd weinig orgineel
meer wel hoor nog de echte typische deicide riffs & grooves !
de betere albums ??, na amon ,deicide - deicide en legion daarna nam het weer wat af af en toe goeie hits zoals homage to satan (scars of the crucifix )
De texten behoeven dan ook géén uitleg ![http://www.youtube.com/watch?v=IJkMrl4AG8w

avatar van Don Cappuccino
satan666, eerst had je 5 sterren gegeven. Of was dat per ongeluk?

avatar van exodus
De muziek van dit nieuwste Deicide album ken ik nog niet geheel; heb er een klein stukje van gehoord en het doet mij niet veel. De hoes vind ik, ondanks de eeuwige cliché's Satan versus God, lekker ietwat agressief en zelfs humoristisch; ze komen 'm ophalen om naar de hell te brengen ofzo...verzin het maar eens! Hahahaha...zo flauw, dat het mega grappig wordt. Ik heb er geen joint voor nodig; Deicide bezorgt me zo nog wel eens een vette lachbui.

avatar van Lau1986
Klinkt tot nu toe erg lekker en vooral het laatste nummer is een knaller vanjewelste!

avatar van Lau1986
Deicide is weer terug in 2011 met een nieuwe gitaar bezetting. Daarnaast zitten ze ook weer op een nieuwe label. Allemaal positieve nieuwe dingen dus en dat is te horen aan deze plaat. Ouderwets knalt het weer, Glenn Benton is weer terug naar de old school vocalen, en dat komt de plaat alleen maar ten goede, ik vond zijn onverstaanbare grunt wel tof, maar niet Deicide. Vooral het laatste nummer is mijn favoriet, heerlijk catchy en toch erg bruut, wellicht het beste Deicide nummer van de laatste tijd.
Nu maar hopen dat ze live ook op komen dagen en het kan nog eens wat worden!

avatar van Kos
Kos
Geen grunts meer??

Wat denk je zelf?

Alleen geen brute grunts meer zoals op Scars of the Crucifix etc

avatar van Kos
Kos
Aha, ik dacht al. .

avatar van Edwynn
Benton heeft een veel te toffe grunt om te (zes)dubbelen. Een enkel spoor zie ik ook als een vooruitgang. Sowieso boekt Deicide ontzettend veel progressie op het muzikale vlak sinds Stench Of Redemption. Niet ontoevallig de eerste plaat waarop de Hoffmannprutsertjes niet meer meedoen.
Moet het hele album nog beluisteren. Maar de nummers die ik tot nut toe gehoord heb, klinken prima in mijn oren.