Steve Hackett - Live Rails (2010)

Label: Wolfworks

1. Intro (2:18)
  2. Every Day (6:51)
  3. Fire on the Moon (6:17)
  4. Emerald and Ash (9:00)
  5. Ghost in the Glass (3:23)
  6. Ace of Wands (6:48)
  7. Pollution C (2:21)
  8. The Steppes (6:01)
  9. Slogans (4:22)
  10. Serpentine (6:43)
  11. Tubehead (6:06)
  12. Spectral Mornings (5:58)
  13. Firth of Fifth (10:39)
  14. Blood on the Rooftops (6:31)
  15. Fly on a Windshield (2:07)
  16. Broadway Melody of 1974 (1:47)
  17. Sleepers (7:32)
  18. Still Waters (5:31)
  19. Los Endos (7:44)
  20. Clocks (8:05)
avatar van Bluebird
Ik heb zo'n gevoel dat ik de special edition van OOTTM voor niks heb gekocht....... de bonusdisc lijkt me rechtstreeks hiervan afkomstig maar we zien het wel. De tracklist is meer dan OK.

avatar van ChrisX
Ja er is wat overlap qua nummers maar het zijn wel degelijk andere opnames. De live-tracks op de bonus van Out Of The Tunnels Mouth zijn opgenomen in maart 2009 in Italie. Live Rails is volgens Hackett's webshop opgenomen in 2009 / 2010 in Parijs, London en New York. Dat houd dan tevens in dat het dan ook denk ik de 6-persoons band is met de uitbreiding van Amanda Lehmann op gitaar / zang. En ik kan je melden dat die dame haar 'mannetje' wel staat. Vorige week Hackett in London gezien en dat was een waanzinnige avond met als gasten John Wetton (hij zong All Along The Watchtower) en Steve Wilson. Die laatste speelde mee op Shadow Of The Hierophant welke Hackett op speciaal verzoek voor het eerst in jaaaaren weer eens live speelde. In de toegift Clocks deed vervolgens Wilson ook nog weer een potje mee. Maar het was natuurlijk Hackett die de show stal wat mij betreft ... crisis, was heeft die man een goddelijke gitaargeluid en speelstijl.

Er stonden de nodige cameras dus ik hoop dat er een dvd van komt. Setlist was die avond toch ook bij vlagen wat anders als op deze schijfjes.

ChrisX schreef:
Ja er is wat overlap qua nummers maar het zijn wel degelijk andere opnames.

Ach ja, zo is het ook. Bovendien zie ik hier A Tower Struck Down en die studiotrack niet op staan die de bonus cd toch weer het hebben waard maakt. In ieder geval zijn de kritieken zeer positief dus ik vraag em maar voor kerst. Zo lang kan ik nog wel ff wachten.

avatar van Running On Empty
Zeer aangenaam verrast door deze plaat. Het betere Hackett solowerk, de betere nummers van de laatste studioplaat van Hackett vermengd met zijn betere Genesis werk als gitarist. Echt een prima live CD. Ook de zang mankeert niets aan.

Alleen drumsolos blijf ik meestal irritant vinden tenzij ze op een geweldige manier in een nummer zijn geïntegreerd zoals op Seconds Out. Hier had het van mij niet gehoeven.

Priam LIVe plaat van deze gitaargigant. Toen hij Genesis verliet was hun specifieke sound FINITO!!

Neal Peart schreef:
Toen hij Genesis verliet was hun specifieke sound FINITO!!

Klopt als een bus.

avatar van Broem
Wederom een mooi album van deze prachtgitarist die al jaren albums van hoog niveau weetj te produceren. Deze Live Rails is een lekkere weergave van gecombineerd oud en nieuw werk. Heb net zijn nieuwe cd Squakett - À live within a day (met Chris Squire van Yes) gekocht. Laat Steve maar lekker spelen. Zag overigens Squakett niet niet op MuMe!

avatar van Bluebird
Die staat er inmiddels al een tijdje hoor. Het Squackett project klinkt idd magistraal en als een soloplaat van Steve zelf.

Squackett - A Life Within a Day (2012)

avatar van goldendream
Vreemd dat geen kat interesse heeft in het nieuwe live-album.