Haji P & DJ MF Shalem - Neighborhood Kid (2010)

Label: Childproof

10. Neighbors (4:43)
  11. Good Grief (4:18)
  12. I Know (4:02)
Mb.
Amper een maand na het uitstekende debuut van Richie Cunning weet Haji P zijn maatje te evenaren. Nu is Haji P niet per se de betere rapper van de twee, maar wel een totaal andere. Haji P is hyperactief en puberaal. Het enthousiasme straalt ervan af. De neighborhood kid neemt je mee door zijn buurt en vertelt over al zijn doldwaze avonturen. Zo vertelt hij over een leuk meisje dat hem uiteindelijk berooft en over een buurman die racistisch blijkt te zijn. De plaat gaat vaak nergens over en het concept achter dit album dient zich meer als een excuus om dit te kunnen laten fungeren. MF Shalem zorgt voor de basis met uitstekende producties. Laat Haji P maar de grootst mogelijke onzin vertellen. Ik vermaak me wel!

avatar van Delars
Ben het nu aan het checken en het heeft een veel belovend begin!

avatar van bennerd
Als de hele plaat zo goed is als de eerste tracks, dan zal dit de komende zomer erg veel rondjes draaien.

avatar van Rhythm & Poetry
Heerlijke plaat om vrolijk van te worden en om bij te lachen. Lekkere beats en gezellige raps. Album om met je familie in de hooptie te pompen als je op weg bent naar gezamenlijke uitjes. Graag meer van dit soort hiphop! Een track als Jump Back doet me zelfs wat denken aan Del the Funky Homosapien die vrolijk is (niet qua stemgeluid overigens).

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Lekker zomers album. Ik twijfel tussen een 3,5* en een 4,0* maar ga voorlopig voor het eerste omdat Haji P m.i. niet meekomt met het niveau van de beats. Hij is een enthousiaste rapper en dat werkt in het begin aanstekelijk, maar na een tijdje heb ik er wel genoeg van en inhoudelijk gaat het nergens over. Met de producties zit het verder dik in orde: aanstekelijke, vrolijke deuntjes die de juiste ondersteuning bieden voor de energieke Haji.

avatar van principal2000
Productioneel is dit album over het algemeen redelijk tot zeer sterk (een beetje wisselvallig). Nummers als S.O.S. vind ik echt matig. Good Grief bevat teveel recentelijk jatwerk (India.Arie). De rapper heeft bij vlagen een irritante stem (dmx-achtig "rasperig). Dit album klinkt op het eerste gehoor bij vlagen best lekker luchtig, maar mist kracht om langdurig te boeien. Sterkste nummers vind ik Trouble, I Know, Februaries, Neighbors, Mockin' Bird en Porch Swing. Toch genoeg voor 3*.

avatar van He$$el_01
Best lekker album. De beats zijn goed en hebben een nice sfeer. De rapper is niet slecht, maar ook niet geweldig. Lekker zomers album.

avatar van MAS
MAS
Fijne plaat om bij te chillen in de zon in deze warme week. Helaas moet ik werken maarja het gaat om het idee.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Good Grief en Porch Swing .

avatar van Harderwiek
Goed album. Productie zijn inderdaad van erg hoog niveau. Haji P weet wel leuk zijn verhaal te vertellen in zijn raps. Waar ik mij vooral aan geërgerd heb is dat de refreinen op verschillende tracks (bv. El Segundo (moet elke keer aan ATCQ denken bij dit nummer) en Mockin'bird). Productioneel erg goed zoals ik al zei. Maar het wordt nergens echt spannend of beter. Er zit niet echt een uitschieter tussen. Wel een misser, zoals Principal al zegt (S.O.S.). Prima album verder, lekker ontspannen en grappige sfeer. Heb wat nummers van Haji P's debuut geluisterd, het is wel een redelijke rapper! 3,5