Cye Wood and Lisa Gerrard - The Trail of Genghis Khan (2010)

Australiƫ

7. Shelter
  8. Asena
  9. The Starving Steppe
  10. The Nomad's Path
Ik ben gek op de stem van Lisa Gerrard, maar op dit album doet het me toch wat minder. Het hele album pakt me sowieso niet erg tot nu toe i.t.t. het eerder dit jaar verschenen album Departum met Marcello De Francisci.
Te eentonig, te zweverig voor mijn smaak deze keer.

avatar van archangel9
Mee eens. Ben vanaf '84 enorm fan van DCD en met name van Lisa geweest. De kracht van haar stem is enorm en onnavolgbaar. Maar ook vooral: de zeggingskracht. Want een uitzonderlijke stem zonder zeggingskracht, dat doet even weinig als een perfect uitgevoerde cirusact zonder inspiratie. Enorm knap vond ik het altijd hoe zij je weet te raken ondanks het feit dat ze in een zelfverzonnen taal zingt. Die stem en de manier hoe ze je kan raken en ontroeren, dàt is waarom ik haar bewonder. Al die poeha en verering die er om haar heen is gebouwd de afgelopen jaren laat ik daarbij voor wat het is. Ook dat zweverige kan me gestolen worden. Als het te veel gaat kabbelen richting new age haak ik af. Hoe bijzonder ik haar ook vind. Dit album lijkt op een invuloefening. Ik mis de spiratie. Ik mis de urgentie, de noodzaak hiervan om dit album uit te brengen. Niet dat ieder album persé iets fundamenteels toe moet voegen maar dit is uiteindelijk te mager. Ik wacht met spanning op een Lisa die weer weet te inspireren zoals ze dat op The Black Opal wel degelijk wist te doen.

avatar van thebestfreaks
Mooi verwoord heren!
Een groot voordeel van deze release is dat ik niet hoef te balen van haar manier van distributie. Haar verzendkosten zijn echt wat te hoog. Maar goed. Misschien vormen de beelden van de televisieserie welke hierbij hoort een meerwaarde, maar als op zichzelfstaande release is het een zwakke. Lisa Gerrard zou zich wat minder met de kwantiteit (van releases) moeten bezig houden misschien .... ?

avatar van raymondkeuters
Geschrokken door de commentaren begon ik een beetje huiverig wat nummers te zoeken op youtube, maar Huh...het lijkt alsof ik naar een ander album heb geluisterd...ik ben wellicht bevooroordeeld, maar vind dit gewoon weer een erg goed album. Sukhe is een fantstische start, Asena had prima op een early dcd album gepast.
Eentonig wellicht een tikkeltje, maar prima uit te zitten. Je kunt Lisa toch niet serieus afdoen met 2 of 2,5 *. Ik bedoel dat verdient ze echt niet! Als ik slechte muziek wil luisteren kan ik altijd iets zoeken van Shakira ofzo. Alles wat Lisa doet verdient, totnogtoe, altijd in elk geval een voldoende. 2 * komt volgens mij overeen met een 4 als rapportcifer....

Fijn om weer haar stem goed tot haar recht te horen komen. Ze brengt idd veel uit, maar dat geeft niet!
Lisa Rules!

avatar van raymondkeuters
Ha, ik begin me nu haast af te vragen of jullie wel de juiste cd hebben beluisterd. Er staan echt hele goede nummers op hoor! De Call of the Steppe nummers laten Lisa in optima forma horen. Tigon is het nummer waar ik niet zo weg van ben. Ieder z'n ding (maar ga wel even je stem aanpassen )

Waarom zou jij bevooroordeeld moeten zijn dan? Bovenstaande (of onderstaande naar gelang je instellingen) heren zijn behoorlijk grote Lisa Gerrard liefhebbers.
Heb jij wel het juiste album beluisterd?

Het zal wel raar zijn maar ik heb heel weinig met dit album eerlijk gezegd. En geen enkele artiest is heilig: ze krijgen de beoordeling zoals ik er over denk. Een vergelijking met Shakira gaat volledig mank. Dat is appels met peren vergelijken. Ik vergelijk dit Lisa Gerrard project met andere Lisa Gerrard projecten en dan vind ik dit niet haar beste werk. 5*? Is dat juist niet ietwat overdreven? Dat staat dus gelijk aan een meesterwerk. Is dit een meesterwerk? Ook in vergelijk met ander werk van haar? Of speelt je liefde voor deze geweldige zangeres toch niet een erg grote rol hierin?
Je zegt zelf trouwens dat Tigon een nummer is waar je niet weg van bent. Zeg een eerlijk: wie zou zijn stem nu moeten aanpassen? Een 5* album kent geen zwakke momenten in mijn optiek

avatar van raymondkeuters
Haha, ik had deze reaktie al verwacht. Natuurlijk heb je tot op zekere hoogte ook gelijk, maar ik kan a: geen 4,75 sterren geven en b: al zeker geen onvoldoende.
Het was niet mijn bedoeling Lisa met S. te vergelijken, maar dat is wel een artiest die bij mij niet hoger zal scoren dan 1 of 2 sterren. Hoewel ik nog nooit een album van haar heb beluisterd....
Maar goed, omdat ik ál het werk van Lisa, Brendan en DCD zover boven de middelmaat vind uitstijgen beoordeel ik ze gewoon allemaal met 5*. En ik geef eerlijk toe dat mijn liefde voor Lisa mijn gehoor kan vertroebelen, maar dit blijft wel echt een erg goed album.
Ik ben benieuwd naar nieuwe stemmers....

avatar van L_T_B
Bericht over optreden verplaatst naar Lisa Gerrard