Mitchell Akiyama - Hope That Lines Don't Cross (2001)

Canada
Electronic
Label: Substractif

1. Palindrone.1 (6:17)
  2. Resists Change Nicely (6:22)
  3. Concentrate on One Leg (6:19)
  4. Underside of an Intersection (5:10)
  5. Error Than Trial (5:18)
  6. Named After the Chorus (3:41)
  7. Palindrone.2 (5:49)
  8. Thepathofleastresistanceispaved (4:48)
  9. Interpretation.Deflection.Master (4:59)
  10. The Height of the Matter (10:40)
avatar van Zachary Glass
Er gebeurt niet veel spectaculairs in dit werk. Deze muziek moest niet aan de wereld toevertrouwd worden, een allesverterende urgentie zal je hier niet bespeuren

Haast achteloos, vrijblijvend waait deze muziek je tegemoet. En toch ... luister ik hier naar met gaarnte. Testklankmuziek, zo zou ik het kunnen omschrijven ...

avatar van pulpjannis
Heb deze maar 2e hands gekocht, hij is in de winkel amper te krijgen.

Dit is echt een cd die de eerste paar luisterbeurten aan je voorbij waait, soms zitten er dingen in die je aandacht trekken, maar soms is dat dan weer snel voorbij.
Ik geef hem voor nu 4*, word misschien nog hoger.

Poa
Erg prettig album. Vooral Resists Change Nicely is geweldig mooi.

avatar van John Doe
Subtiele gruizige ambient (dub)techno met rustige ritmes en melodieën. Over het geheel is het teneergeslagen qua emotie, op een subtiele manier. Wanneer ik de tijd ervoor neem vallen er genoeg mooie verschillende emoties op en komt de plaat tot leven. De eerste helft vind ik enigzins vergelijkbaar met muziek van de eerste albums van Shuttle 358, waar ik een liefhebber van ben. Verder zou dit beïnvloedt kunnen zijn door dubtechno (Basic Channel en Chain Reaction). Toch klink het eigen. Knap en solide lo-fi ambient album.

Misterfool
Gruizige ambient techno met een neerslachtige en in het geval van de afsluiter, zelfs dreigende sfeer. Leuke muziek. 3.5*

avatar van kobe bryant fan
Misterfool schreef:

Ken je zijn Mort Aux Vaches plaat?
Die vind ik persoonlijk een pak beter.

Misterfool
Nog niet, maar zal er vast en zeker nog wel een keer van komen. Vond deze op Spotify, vandaar dat ik het eerder beluisterde.