The Scientist - Launches Dubstep into Outer Space! (2010)

geen stemmen

22. Mala - City Cycle
  23. Cyrus - Footsteps
  24. Kode 9 & Spaceape - Abeng
avatar van John Doe
Leuk project waarbij dubheld Scientist tracks van bekendere hedendaagse dupstepnamen heeft gemixt. De eerste cd zijn de (flink omgegooide) mixen van Scientist, de tweede cd de originele exclusieve tracks van de dubstep artiesten. Niet geweldig, maar ook niet slecht.

Scientist heeft gave dubmuziek gemaakt, die leunt op het spelen met drums, instrumenten, vocalen en het spelen met effecten daarop als reverb en delay. Deze dubmuziek werd vaak gepeeld in een feest setting maar de albums werden ook voor thuisbeluistering verkocht. Dit sluit goed aan bij wat veel dubstep muzikanten doen. Dit project is wat dat betreft een natuurlijke ontwikkeling van een jongere generatie die een oude grootheid uitnodigen om van te leren. Helaas klinkt Scientist hier niet meer zo sprankelend als vroeger wat betreft composeren, ondanks dat het degelijk is. Het zijn ook wat andere geluiden waarmee hij hier werkt en hij was inmiddels 50. De sound die wordt neergezet is wel heel degelijk. Scientist is waarschijnlijk één van de betere geluidsengineers voor wat betreft dubmuziek. Het is best leuk te horen wat een eigenzinnige, meer experimentele dubstep hij maakt. De track Korg Back Dub vind ik vet bijvoorbeeld. Verder vallen Scientists oude platen veel meer aan te raden.