101 South - Roll of the Dice (2002)

Label: Atenzia

1. What's Your Game? (4:50)
  2. Don't You Stop Believing (4:43)
  3. Dark Cloud on the Horizon (4:32)
  4. Borderline (4:46)
  5. Standing in the Spotlight (4:12)
  6. Roll of the Dice (3:44)
  7. Ride Out the Storm (4:15)
  8. Dance Through the Night (4:32)
  9. I'll Never Forget You Baby (4:17)
  10. Black Isn't Black (4:24)
  11. Get Up and Go (4:56)
avatar van BlauweVla
Mooie plaat! Het start gelijk al met het zeer sfeervolle "What's Your Game?" dat gevolgd wordt door het positieve "Don't You Stop Believing", dat een soort verering aan de band Journey lijkt te zijn. Na deze geweldige stukken wordt het nog veel beter, het rustige "Dark Cloud on the Horizon" volgt met een mooie opbouw en wat te denken van "Borderline" waarop toetsenist Roger Scott Graig ook stukken zingt en dat doet ie heel goed met z'n iets wat lijzige stem. Het meest hippe nummer is "Standing in the Spotlight" met stukjes van dat typische soort gitaargeluid dat we allemaal kennen van dat ene Soundgarden hitje. Daar tegenover vinden we verder op het album bijvoorbeeld het titelnummer met een Survivor achtig begin (nog een verering?) en "Dance Through the Night", dat qua tekst een beetje simpel is, maar dit nummer is zo goed! En daar gaat het bij dit soort bands dus gewoon om, dat het vooral mooi klinkt allemaal. Het album wordt afgesloten met "Get Up and Go", een voorbeeld van hoe je een rocksong met een bluesy inslag wel geinspireerd kunt laten klinken, dit in tegenstelling tot wat vele andere muzikanten en bands doen. Ja, dit is een album naar mijn hart

avatar van BlauweVla
Wat jammer dat Roger Scott Craig geen nieuwe platen meer maakt. Hij had genoeg van de bussiness, maar de fans moeten het zonder nieuwe muziek doen. Hopelijk komt hij er dus nog van terug.

Ik heb nog iets ontdekt over "Borderline", de Melodieën die hij met z'n zang voor rekening neemt zijn van het oude Liverpool Express nummer "Lost for Words". Roger is bandlid van die legendarische 70's band. Erg tof om die sterke melodie te horen in als z'n grootsheid, want met de nieuwe produktie komt het heel erg goed uit de verf