The Beach Boys - M.I.U. Album (1978)

Label: Epic

1. She's Got Rhythm (2:27)
  2. Come Go with Me (2:12)
  3. Hey Little Tomboy (2:30)
  4. Kona Coast (2:34)
  5. Peggy Sue (2:19)
  6. Wontcha Come Out Tonight (2:40)
  7. Sweet Sunday Kind of Love (2:45)
  8. Belles of Paris (2:29)
  9. Pitter Patter (3:15)
  10. My Diane (2:50)
  11. Matchpoint of Our Love (3:30)
  12. Winds of Change (3:12)
avatar van jurado
overslaan net als love you en l.a (light album) de slechtste platen van de BB uit de jaren 70.
Hierna zouden de heren nog één redelijk album maken : Keeping The Summer Alive

Pieter Paal
Nee, dit album is veel minder dan de voorganger, maar 'Winds of change' is een wonderschoon nummer.

avatar van Poles Apart
Een fikse stap achteruit na het sublieme "Love You", maar in het geheel niet zo vreemd gezien het feit dat dit album voor een groot deel 'overzien' werd door Mike Love en Al Jardine, en laat dat nou net de twee minst getalenteerde Beach Boys zijn.

Niet te missen: Brian's "My Diane", gezongen door Dennis, en zo ongeveer het enige hoogtepunt op een verder rustig voorbijkabbelende plaat.

misschien verwend met sunflower en pet sounds
maar toch vind ik er fijne nummer op staan...

Jack in the Box
Dit album opent heel vrolijk met She's Got Rhythm, wellicht een goede inspiratiebron voor de tekstschrijvers van Alles Heeft Een Ritme van Frizzle Sizzle.
Die flauwe covers van Peggy Sue en Come Go With Me sla ik liever over. Peggy Sue was in Amerika voor The Beach Boys toch nog een redelijke hit, terwijl een aantal veel betere eigen nummers indertijd geflopt zijn.
Hey Little Tomboy is wel grappig. Boy George moest toen nog uitgevonden worden. Op Youtube kwam ik een alternatieve versie tegen die op het eind wel grappig is.
Kona Coast klinkt als een reclamespot.
De beste nummers vind ik de laatste 4 nummers. Dat Pitter Patter-thema is al zo vaak gedaan, zelfs door Tom Waits en Rob de Nijs, maar deze song zit goed in elkaar.
Dit was voor mij wel een teleurstelling na het goede Love You-album.
Het album dat hierna komt is veel beter als geheel, maar heeft helaas een vreselijke 12 inch disco-versie van hun oude herbewerkte Here Comes The Night.

avatar van willemmusic
Poles Apart schreef:

En was dat niet juist in die tijd dat Brian door Mike cs. o-n-t-s-l-a-g-e-n werd ?
Make love Mike Love, zou je zeggen, maar hij deed het niet.

avatar van Ducoz
Misschien een domme vraag, en ik denk dat ik dit album niet eens zou willen hebben...

Maar is dit nooit als 2 on 1 CD remaster verschenen?

Dan mist deze en L.A en Still Crusin' en Summer in Paradise.

Het zijn geen goede albums, verre van.. maar opzich wel leuk voor de verzameling.

avatar van Poles Apart
Ducoz schreef:

Maar is dit nooit als 2 on 1 CD remaster verschenen?

Jawel, deze is samen met "L.A. (Light Album)" als twofer (2 albums op 1 schijfje dus) verschenen, "Still Cruisin'" en "Summer In Paradise" zijn echter nooit als zodanig uitgebracht (grotendeels vanwege de erbarmelijke kwaliteit van beide albums).

Dit album had ik vroeger op LP.
Begin jaren 90 de CD voor tien gulden uit een afprijsbak gehaald. Die versie had een afwijkende versie van Come Go with Me bij zich.
Op de 2 on 1 CD (met L.A. (Light Album) hebben ze weer de goede versie erop gezet.
Tussen 1966 en 1973 hebben ze hun beste albums gemaakt. M.I.U. vind ik voor de helft te pruimen.

avatar van heartofsoul
Come Go With Me en Peggy Sue vind ik minderwaardige covers, maar op de tweede helft van het album revancheren de heren zich met een aantal tamelijk goede liedjes, en daarom nét geen onvoldoende. Maar vaak opzetten zal ik deze plaat toch niet.