Diane Birch - The Velveteen Age (2010)

Label: S-Curve

1. This Corrosion (3:39)
  2. Kiss Them for Me (4:11)
  3. Bring on the Dancing Horses (4:31)
  4. Atmosphere (5:02)
  5. Primary (3:42)
  6. Tarantula (4:24)
  7. A Strange Kind of Love (4:26)
Voor wie wil weten van wie die covers zijn:

1. This Corrosion (The Sisters of Mercy cover)
2. Kiss Them for Me (Siouxsie and the Banshees cover)
3. Bring on the Dancing Horses (Echo and the Bunnymen cover)
4. Atmosphere (Joy Division cover)
5. Primary (The Cure cover)
6. Tarantula (This Mortal Coil cover)
7. A Strange Kind of Love (Peter Murphy cover)

avatar van E-Clect-Eddy
Piano gedreven covers en een stem die hier doet denken aan Stevie Nicks, soms met een soort Nashville Country accent. De piano-stijl doet me denken aan Billy Joel's manier van spelen.

Is heel vreemde ervaring om de grotendeels voor mij heel bekende nummers zo te horen. Slecht is het niet want ze kan wel zingen en muzikaal zit het ook wel in orde maar ik mis het donkere, duistere dat zo typisch is voor de originelen.

Primary is totaal onherkenbaar in deze versie.

Gospel-achtige toestanden in Atmosphere is echt heel apart.

Bring on the Dancing Horses Country Pop / Country Rock invloeden en alsof Fleetwood Mac het heeft gecoverd.

Kiss Them for Me hier heeft zij zich een beetje aan vertilt, ze kan er met haar stem eigenlijk net niet bij. Is een vreemde maat, wals-achtige beat met 1-2 tijd patroon?? Klinkt vreemd... ook wat 90s dance-stijl in vermengd.

Maar This Corrosion in een Pop stijl met een wat Gospel-achtig koor in het refrein is weird.

Je kan niet zeggen dat ze niet getracht heeft om een eigen draai te geven aan deze klassiekers, kan wel een glimlach bij mij ontlokken maar heb niet meteen de neiging om dit te willen aanschaffen.