The Rebirth of Cool Six (1996)

Jazz / Electronic

8. Da Lata - Ponteio
  9. Akasha - Jazz Garage
  10. Alex Reece - Feel the Sunshine
  11. Ernest Ranglin - Surfin'
  12. Luciano meets The Jungle Brothers - Who Could It Be [Jungle Brothers Mix - Radio Edit]
  13. Lewis Taylor - Bittersweet
  14. D.J. Pulse and The Jazz Cartel - Street Player
  15. Dave Angel - Rudiments
avatar van Minneapolis
In de 90's was ik helemaal weg van deze serie (als tegengif tegen die verschrikkelijke house was dit samen met Tribe called quest achtige hiphop, neosoul, acid jazz en triphop was dit het summum voor mij) en vond ik het jammer dat het stopte na deel 7. Ook omdat er duidelijk een ontwikkeling was elke nieuwe cd, waar het ooit begon met voornamelijk jazz gesamplede nummers.

De drum & bass of jungle-achtige nummers waar dit deel 6 mee kwam (zoals nummers 2, 4 en 5) hebben de tand des tijds niet doorstaan naar mij mening, terwijl het net zo 90's klinkede Feel the Sunshine met de stuwende bas overeind blijft
Maar gelukkig is het een gevarieerd schijfje.. Jazz Garage (die fluit..) vind ik nog steeds erg lekker. De exotische klanken van Migration en het Braziliaanse Ponteio ook.
Underwater love is de bekendste track (misbruikt in een reclame helaas).
Vanaf nr. 11 gaat het ineens een andere kant op: met Ernest Ranglin - Surfin' krijgen we een reggae vibe of eigenlijk een lichte mix van reggae jazz en dub voorgeschoteld. Niet ingewikkeld, maar prima te verteren. Gevolgd door Luciana & Jungle Brothers (tof nummertje), en het beste nummer van de plaat: Bittersweet van Lewis Taylor (check het album).
Het redelijk loungy Street player is weer een gedateerd gevalletje, maar kwaad kan het ook niet.
De afsluiter is zelfs wat experimenteel, als voorproefje van deel 7.