Busdriver - Fear of a Black Tangent (2005)

Label: Mush

1. Yawning Zeitgeist Intro
  2. Reheated Pop!
  3. Unemployed Black Astronaut
  4. Happiness ('s Unit of Measuremant)
  5. Avantcore
  14. Avantcore [D-Styles Remix]
  15. Happiness ['s Unit of Measuremant) (Prefuse 73 Remix]
  16. Unemployed Black Astronaut [Nobody Remix]
avatar van BoordAppel
Vrij apart dit. Busdriver heeft een raar accent en een aparte flow. Vaak retesnel ook. Ik vind het wel leuk al is hij soms nogal off beat wat niet zo heel erg raar is als je die beats hoort. Moeilijk om hier een cijfer op te plakken. Ik beluister het nog wel een aantal keer. Het is in ieder geval fascinerend.

avatar van Jordy
Ik vond dit echt weer zo'n voorbeeld van "waarom zijn de mensen die eens wat anders proberen nou zo vaak slechte rappers?". Niet afgeluisterd, zal niet stemmen.

avatar van BoordAppel
Vind Busdriver alles behalve slecht. Maar het moet je wel liggen want het is niet echt 'normale' hiphop.

avatar van Jordy
Ik bedoel puur z'n stem en flow, ben op zich een groot voorstander van alternatieve hiphop.

avatar van BoordAppel
Als het maar niet te alternatief is .

avatar van Jordy
als het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit

Ik kan Busdriver echt niet aanhoren. Hij probéért niet eens te rappen.

avatar van BoordAppel
Haha ik kan er niets aan doen maar ik vind dit een erg goed album. Ik denk dat jullie dit beter zouden waarderen als instrumental want de beats zijn soms briljant. Ook de drie remixen zijn erg ok.

Mijn favoriete nummers zijn Unemployed Black Astronaut en Befriend the Friendless Friendster. Hier pakt Busdrivers flow erg goed uit. In andere tracks wat minder zoals Wormholes en Note Boom waar hij vrij off beat gaat en er ook weinig structuur in zijn teksten valt te ontdekken.

Maar al met al een dikke 4* .

avatar van Koenr
Zoals verwacht iets beter dan z'n beetje wisselvallige nieuwe plaat. Zelfde maffe (af en toe absurd snelle) flow, accent en enthousiasme, maar dit keer gecombineerd met net wat apartere en betere beats.

De eerste paar nummers zijn wel goed maar nog niet helemaal waar ik op hoopte. Vanaf Happiness wordt het allemaal gelukkig nog wat leuker. Paar erg toffe nummertjes (Avantcore, Befriend the Friendless Friendster ), paar keer zoveel mogelijk tekst in zo weinig mogelijk tijd proppen en een aantal leuke samples. Het werkt inderdaad niet overal even goed (bijv. op het door BoordAppel al genoemde Note Boom), maar dat zijn slechts een paar nummertjes op een verder vooral erg vermakelijke plaat.

Ruime 3,5*, alweer een tijdje geleden dat ik zo'n fijn hiphop album heb gehoord.

En weer Mush, tof label, toch maar eens wat meer van opzoeken. Grappig ook dat z'n andere albums op Temporary Residence en Epitaph zijn uitgekomen, toch vooral een rock en een punk/emo label.

avatar van BoordAppel
Epitaph doet steeds vaker aan hiphop. Ook Sage Francis en Pete Philly & Perquisite hebben er albums op uitgebracht.

avatar van lebowski
De titel van de nieuwe Porcupine Tree moet hier toch iets mee te maken hebben lijkt me...

avatar van BoordAppel
Ik denk dat ze bij Porcupine Tree nog nooit van meneer Busdriver hebben gehoord. Dit lijkt me een logischere kandidaat voor inspiratie:

avatar van lebowski
Ik denk dat je gelijk hebt, is een van Steven Wislons favoriete platen zie ik op zijn Myspace

avatar van Koenr
BoordAppel schreef:

Ja, nu je het zegt. Zie nog wel meer hip-hop bij ze staan, was me niet eens echt opgevallen. Volg het label verder niet zo, maar toch leuk.

ProZak
Waar van is dat sampletje op het einde van Sphinx's Coonery? Met dat '..the world is a nasty horrible place because it didn't give it everything we cried for'

avatar van BoordAppel
Dat zou ik ook wel eens willen weten. Vond het altijd een erg grappige sample maar ook Google weet niets te vinden.

avatar van Jordipordie
Hmmmm voor mij een CD met wisselend gevoel. Van lekker flow tot jezus wat irritant!